001 -Family

Wethouder Ingrid Lambregts geeft startsein voor Juni Beweegt


Geplaatst op: 29 mei 2007
Het sportkennismakingsproject voor ouderen Juni Beweegt gaat op 1 juni van start. Wethouder Lambregts van sport opende dit sportieve evenement op het terrein van s.v. Hertha in Vinkeveen.

De opening gebeurde door het gooien van een jeu de boules bal onder toeziend oog van de deelnemers en Cees van Ankeren van Stichting Spel en Sport 55+. Jeu de boules is één van de sporten die wordt aangeboden tijdens dit sportevenement.

Laagdrempelig
Juni Beweegt is een sportkennismakingsproject voor 55-plussers van Sport in de Ronde Venen in samenwerking met Sportservice Midden Nederland en gemeente De Ronde Venen. Gedurende de hele maand juni kunnen mensen van 50 jaar en ouder diverse sporten uitproberen. De sporten zijn zeer laagdrempelig, zodat de inwoners van De Ronde Venen op hun gemak een sport kunnen zoeken die bij hen past. Ook voor mensen met een beperking is Juni Beweegt uiterst geschikt.

Belangstelling
Er is veel belangstelling voor Juni Beweegt. Dit bleek ook tijdens de braderie op 26 mei. Tijdens de braderie werden demonstraties gegeven van onder andere Nordic Walking en zelfverdediging. Mensen kunnen zich nog voor een activiteit opgeven bij sportconsulent Erik Leus, 06-43093929 of info@sportinderondevenen.nl. Voor meer informatie over één van de vier cursussen of twaalf instuiven, kan men op www.sportinderondevenen.nl kijken.

Beweegnorm
De gemeente en Sportservice Midden Nederland hebben als doelstelling om meer ouderen in de gemeente in beweging te krijgen en ervoor te zorgen dat ze de beweegnorm van 30 minuten bewegen halen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Ingrid Lambregts geeft startsein voor Juni Beweegt

Het sportkennismakingsproject voor ouderen Juni Beweegt gaat op 1 juni van start. Wethouder Lambregts van sport opende dit sportieve evenement op het terrein van s.v. Hertha in Vinkeveen. De opening gebeurde door het gooien van een jeu de boules bal onder toeziend oog van de deelnemers en Cees van Ankeren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: