De Baat (2e)

Keramiek en glas in Galerie Fort a/d Drecht


Geplaatst op: 24 mei 2007
Vanaf 27 mei t/m 1 juli vindt de expositie "Keramiek en Glas" plaats in Galerie Fort a/d Drecht . De tentoonstelling wordt zondag om 15.00 uur officieel geopend door Harry Peelen (voorzitter van het stichtingsbestuur) en muzikaal begeleid door twee musici op gitaar ("Sweet f.a."). De deuren zijn geopend vanaf 14.30 uur. Op 28 mei, tweede pinksterdag is de Galerie ook open voor het publiek. Dondag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei is de galerie gesloten in verband met inrichten van de expositie.

Gedurende meer dan een maand laten zeven kunstenaars zien, waartoe zij in staat zijn. De exposanten zijn Lonneke Kuysten (keramiek), Gerda Roodenburg-Slagter (keramiek), Marja Thijssen (keramiek), Ellen Prinse (glasobjecten), Herman Pijnaker (glas en giethars), Angela Teunissen (glas en steen) en Emmy van der Veer (glas).

Lonneke Kuysten: Als beeldend kunstenaar maakt Lonneke keramische "beelden", geïnspireerd door de natuur. Ze speelt met het idee om bewegingen van koraalachtige planten en bloemen in een beeld vast te leggen, als in een momentopname. Dit komt voort uit haar voorliefde voor fotograferen van bloemen.

Gerda Roodenburg-Slagter: Van oorsprong beeldhouwer maakt Gerda keramische objecten van diverse vorm en functie (o.a. wanddecoraties, schalen, urnen, tuinobjecten). Hierbij hanteert zij reliëf- en etsachtige technieken. Tevens heeft zij een voorkeur voor gedekte, aardse kleuren. Reeds aangebrachte engobes en glazuren worden gedeeltelijk weggepoetst, zodat een antiek-achtig effect ontstaat. Haar schalen hebben een monumentaal karakter.

Marja Thijssen: Marja's keramische sculpturen laten haar fascinatie voor het landschap zien (rotsformaties in Turkije, Spanje, Portugal, Zuid-Amerika). De beelden, overwegend abstract qua vormgeving, zijn monumentaal van karakter. Haar keramiek maakt ze van diverse soorten klei, steengoed, aardewerk en porselein. De wandobjecten en ruimtelijke sculpturen worden gestookt in de Japanse Raku-techniek. Haar voorliefde gaat uit naar aardse kleuren.

Ellen Prinse: Ellen laat zich in haar glas’schilderijen’ en staande objecten inspireren door de natuur, met name het landschap in Afrika, maar ook door de levendige natuur onder water. Haar geliefde techniek "glasfusing" leerde zij bij de bekende glasblazer Tetterode. Het resultaat is een harmonie van subtiele kleuren en eenvoudige vormen. Ook verwerkt ze natuurlijke materialen in haar veelal abstracte composities van glas.

Herman Pijnaker: De beeldend kunstenaar Herman experimenteert graag met glas, vaak gecombineerd met giethars. Hij werkt zowel met gegoten als recycled glas. Alles is met de hand gemaakt, waarbij vooral het schuren en vijlen kost veel tijd. De fantasievolle creaties( zowel kleurrijk, als transparant) zijn zowel abstract als traditioneel van vormgeving.

Angela Teunissen: Angela maakt beelden van glas en steen, in combinatie met gedichten. Zij werkt vanaf 1997 met verschillende soorten natuursteen (albast, graniet, marmer etc.), veelal in combinatie met geblazen en "fused" glas. De cultuur in het Zuid-Spaanse Andalusië is voor haar een voortdurende bron van inspiratie: thema's als de dynamische flamenco-dans en het specifieke landschap aan de Middellandse Zee keren telkens terug in haar werk. Haar gedichten geven een extra dimensie aan de "beelden".

Emmy van der Veer: Emmy, van oorsprong beeldhouwer en keramist, is in het begin van 2000 overgegaan op het ontwerpen van glas. Zij put haar inspiratie vooral uit de omgeving: architectuur (strakke lijnen) en natuur (gebogen lijnen). Het boeiende van glas, vindt zij, is dat het in technische zin lijkt op keramiek, maar qua vormgeving toch zo anders is. Het uiteindelijke resultaat is voor haar altijd een verassing. Ze maakt zowel halssieraden, armbanden en oorbellen in vrolijke kleuren.

De Galerie Fort a/d Drecht is gevestigd op Grevelingen 50 in Uithoorn-Meerwijk . Meer informatie kunt u vinden op de website: www.galeriefortaandedrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Keramiek en glas in Galerie Fort a/d Drecht

Vanaf 27 mei t/m 1 juli vindt de expositie "Keramiek en Glas" plaats in Galerie Fort a/d Drecht . De tentoonstelling wordt zondag om 15.00 uur officieel geopend door Harry Peelen (voorzitter van het stichtingsbestuur) en muzikaal begeleid door twee musici op gitaar ("Sweet f.a."). De deuren zijn geopend vanaf … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: