001 -Family

Vinkevener beklimt koudste berg


Geplaatst op: 23 mei 2007
Vinkevener Roland Heijsen heeft zondagmiddag de top van de Mount McKinley (6194m.) bereikt.

Heijsen beklom de berg in Alaska met een Nederlands klimteam, dat onder leiding staat van beroepsavonturier Wilco van Rooijen uit Utrecht. Ook de Rotterdamse Marjan Klingeman klom mee naar de top van de koudste berg ter wereld.

Mount McKinley, ook wel Denali (The Great One) is onderdeel van de beklimming van de 7-Summits waar Van Rooijen op dit moment mee bezig is.

Dit zijn de hoogste bergen op de zeven wereldcontinenten. Na de Mount Everest (8.850m) zonder extra zuurstof in 2004 beklommen te hebben, wil Wilco de eerste Nederlander worden die alle 7-Summits op eigen kracht beklommen heeft.

De omstandigheden bij de laatste beklimming waren perfect: het was vrijwel windstil. 30 mei komt het team terug in Nederland.

Meer informatie, klik hier.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: AD

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkevener beklimt koudste berg

Vinkevener Roland Heijsen heeft zondagmiddag de top van de Mount McKinley (6194m.) bereikt. Heijsen beklom de berg in Alaska met een Nederlands klimteam, dat onder leiding staat van beroepsavonturier Wilco van Rooijen uit Utrecht. Ook de Rotterdamse Marjan Klingeman klom mee naar de top van de koudste berg ter wereld. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: