001 -Family

Welzijnsvisie “Betrokken en actief”


Geplaatst op: 22 mei 2007
In De Ronde Venen voeren meerdere stichtingen welzijnsactiviteiten uit. Het college heeft de wens om drie uitvoerende stichtingen (Welzijn Ouderen, Leefbaarheid en Spel en Sport 55+) samen te voegen tot één nieuwe welzijnsstichting.

In november 2006 is aan de raad toegezegd dat het traject voor de vorming van de Eén Welzijnsstich-ting wordt aangepast in afwachting van een duidelijke visie op het algemene welzijnsbeleid dat ver-taald kan worden naar producten.

De visie en missie op het te voeren welzijnsbeleid in de gemeente De Ronde Venen is uitgewerkt in de nota ‘’Betrokken & Actief in De Ronde Venen’’.

Uit de missie en de visie is een vijftal welzijnsdoelstellingen geformuleerd waarmee de gemeente aangeeft waar haar ambitie ligt en wat ze wezenlijk vindt voor het welzijn van haar inwoners.

De vijf welzijnsdoelstellingen zijn:
1. Mensen moeten ervoor kunnen kiezen in hun kern te blijven wonen, ook als ze ziek zijn, zorg nodig hebben en oud worden;
2. De zelfredzaamheid wordt bevorderd;
3. Er wordt een stevig sociaal fundament geboden;
4. De betrokkenheid bij de eigen leefomgeving wordt gestimuleerd;
5. Er worden ontspannende activiteiten en nuttige vrijetijdsbesteding geboden

Aan de nota is een productenboek gekoppeld waarin huidige welzijnsvoorzieningen en activiteiten worden beschreven. Deze productbeschrijvingen geven aan wat de gemeente met dat specifieke product wil bereiken en hoe de verantwoording van de uitvoering ingevuld moet worden en wat de kosten zijn.

Het college heeft besloten de inhoud van de nota ‘’Betrokken & Actief in De Ronde Venen’’ ter behandeling voor te leggen aan de gemeenteraad.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Welzijnsvisie “Betrokken en actief”

In De Ronde Venen voeren meerdere stichtingen welzijnsactiviteiten uit. Het college heeft de wens om drie uitvoerende stichtingen (Welzijn Ouderen, Leefbaarheid en Spel en Sport 55+) samen te voegen tot één nieuwe welzijnsstichting. In november 2006 is aan de raad toegezegd dat het traject voor de vorming van de Eén … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: