Qui Vive Heren 3 net niet kampioen

Geplaatst op: 22 mei 2007
Uithoorn - Na het AZ syndroom kennen we nu ook het Qui Vive syndroom. Het had zo mooi kunnen zijn. Twee keer achter elkaar kampioen worden, maar misschien ook te mooi om waar te zijn. Helaas mocht het niet baten en dat na de thriller tegen FIT afgelopen week waarbij Heren 3 de 2-0 achterstand tegen de koploper met nog 20 minuten speeltijd wist om te buigen in een uiteindelijke 3-2 winst. Bijna niets stond het kampioenschap nog in de weg, want met nog 1 wedstrijd te spelen en 2 punten voorsprong op de nummer 2 had het niet meer fout mogen gaan. Heren 3 moest winnen tegen Amsterdam 20 om de titel veilig te stellen. Bij een gelijkspel of verlies was Heren 3 afhankelijk van de uitslag van FIT tegen Amsterdam 19.

Om 11.00 uur begon de kampioenswedstrijd op het waterveld in het Wagener stadion tegen Amsterdam 20. Na het fluitsignaal werd het meteen duidelijk dat het absoluut geen makkelijke wedstrijd zou worden. Qui Vive werd flink onder druk gezet, maar kreeg wel enkele kansen. Waarvan er 1 uiteindelijk benut werd door een fraaie backhandslag van Martijn Hensbroek.

In de 2e helft kreeg Amsterdam steeds meer grip op de wedstrijd en door knap keep werk van Redmar Stienstra (tevens minst gepasseerde keeper van de competitie) bleef de stand op 0-1. Na vele doelpogingen van Qui Vive viel 10 minuten voor tijd de gelijkmaker door een lullig stuiterballetje van Amsterdam. Alles werd op alles gezet om de stand om te buigen in een 1-2, maar helaas. Eindstand 1-1. Dit betekende dat wanneer FIT zou winnen op hetzelfde puntentotaal zou komen, maar kampioen zou worden op 1 gewonnen wedstrijd meer. Deze wedstrijd zou pas om 16.00 uur gespeelt worden, dus was het wachten voor Qui Vive Heren 3. Helaas kregen we om 18.30 het verlossende woord dat FIT had gewonnen en daardoor dus kampioen was geworden.

Ondanks de teleurstelling zijn de doelstellingen voor dit seizoen meer dan gehaald en dit resulteerde dan toch nog in een feestje. Vanaf Qui Vive ging Heren 3 met de huifkar van Henk Kooyman B.V. naar het Rivercafé om te seizoen in stijl en onder het genot van het door Heineken gesponsord biertje af te sluiten.

Tot slot willen wij Qui Vive Heren 3 onze sponsors Wahlen&Jongkind, Rivercafé, MaroMato, roelandweve.nl, Heineken en Henk Kooyman Sierbestrating en natuurlijk alle die hard fans, ouders en de Hockey Vereniging Qui Vive bedanken voor alle steun dit seizoen.

Uithoorn - Na het AZ syndroom kennen we nu ook het Qui Vive syndroom. Het had zo mooi kunnen zijn. Twee keer achter elkaar kampioen worden, maar misschien ook te mooi om waar te zijn. Helaas mocht het niet baten en dat na de thriller tegen FIT afgelopen week waarbij … Lees meer »