Qui Vive Meisjes A1 houdt het spannend tot het laatste moment

Geplaatst op: 21 mei 2007

De wedstrijd in Bloemendaal moest even op gang komen maar na zo’n twintig minuten wist Isabelle Hagen de bal er toch mooi in te tikken. Een tijd lang heeft MA1 met deze stand gespeeld, maar aan het einde van de tweede helft werden de dames wakker geschud door een hoge bal die linksboven het doel invloog (1-1). Dit liet Qui Vive natuurlijk niet zo maar gebeuren. Binnen de minuut, na een lange mooie pingelactie van Simone Wagemakers met als slot een afschuif naar Stephanie Liem, viel het volgende doelpunt en kwam Qui Vive weer een stapje dichter in de buurt van het kampioenschap. De dames waren op dreef en al snel werd het 1-3. Met een mooie voorsprong gingen ze de rust in.

De tweede helft hebben ze rustig doorgehockeyd en zijn er helaas geen doelpunten meer gevallen voor Qui Vive. Wel werd er aan HBS een doelpunt toegekend, terwijl de bal al achter de lijn was gekomen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Een 2-3 uitslag betekende een winst voor de A1 en dat was zaterdag het enige doel. Het publiek reageerde natuurlijk uitzinnig en de champagne vloeide na afloop rijkelijk. Het kampioenschap, een welverdiend resultaat na een jaar lang bikkelen onder leiding van coach Kiki Hagen en trainster Annemiek Otto, was hiermee een feit!

Na een gelijkspel vorige week tegen de Reigers moest er afgelopen zaterdag gelijk gespeeld worden tegen de meiden van HBS. Qui Vive stond nog steeds op een nummer één positie maar met de Reigers op plaats nummer twee met maar één punt achterstand kon het kampioenschap alsnog in gevaar komen. … Lees meer »