De Baat (3e)

A.s. vrijdag Mini’s van de week tegen Qui Vive Dames 1


Geplaatst op: 21 mei 2007
Op vrijdag 25 mei a.s. vindt wederom het traditionele treffen tussen Dames 1 en de Mini’s van de Week plaats.

Qui Vive Dames 1 nodigt elke thuiswedstrijd een ‘Mini van de Week’ uit. Deze Dames 1-speelsters ‘in de dop’ worden gedurende het seizoen gekozen uit een groep 2e jaar E, in de leeftijd van 9 a 10 jaar. Aangezien Qui Vive Dames 1 elf thuiswedstrijden per seizoen speelt zijn uiteindelijk ook 11 meisjes Mini van de Week en vormen zo, aan het eind van dit seizoen, het (onoverwinnelijke) ‘Mini van de Week’ team.

De wedstrijdzondag van een mini van de week verloopt altijd weer op traditionele wijze: de geselecteerde mini wordt 's morgens thuis rond een uurtje of 11 opgehaald door een speelster van Dames 1 die de mini naar de club brengt. Daar aangekomen wordt ze voorgesteld aan het team en de trainers en krijgt ze iets te drinken en een 'Mini v/d week t-shirt' cadeau. Hierna mogen ze de wedstrijdbespreking bijwonen en gaan dan naar het veld voor de warming-up en voor het inslaan van de keepster. In overleg met de scheidsrechter en de tegenstanders mag de mini vervolgens de eerste afslag nemen en meestal staan de trotse ouders dan langs de lijn om hiervan een onvergetelijke foto te maken. Meestal mag de mini ook het elektronische scorebord bijhouden. In de rust gaat de mini voor de bespreking met de teamleden mee naar het clubhuis en na de wedstrijd komt ze ook het clubhuis in om met het team en de tegenstanders te lunchen (een traditie van Dames 1). Rond 15.00 is de dag ten einde en keert de mini huiswaarts, met een hockeysticksleutelhanger als cadeau en een mooi ervaring op zak, die ze na jaren nog steeds herinneren.

Als dank voor alle ministeun tijdens de thuiswedstrijden nodigt Dames 1 traditioneel alle mini’s van het afgelopen seizoen nog één keer uit om een korte wedstrijd te spelen, dit keer tegen Dames 1 zelf! De mini’s worden dan gecoached door de trainer/coach van Dames 1 en nemen de wedstrijd meer dan serieus. Qui Vive past overigens de regels voor Dames 1 wel enigszins aan: de speelsters van Dames 1 mogen niet slaan en geen soloacties op het doel maken. Het gaat tijdens deze afsluitende wedstrijd zeker om de gezelligheid maar ook om de leerzame ervaring voor de mini’s om te laten zien hoe je samen moet spelen.

Iedereen, de grote dames en de mini's en het begeleidingteam van Dames 1 vindt het een erg leuke ervaring en gezien de hoeveelheid foto's die er gemaakt worden door de ouders, wordt het ook door hen kennelijk heel erg goed ontvangen. Dames 1 kijkt er altijd naar uit en het is een traditie bij Qui Vive die zeker gehandhaafd moet worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

A.s. vrijdag Mini’s van de week tegen Qui Vive Dames 1

Op vrijdag 25 mei a.s. vindt wederom het traditionele treffen tussen Dames 1 en de Mini’s van de Week plaats. Qui Vive Dames 1 nodigt elke thuiswedstrijd een ‘Mini van de Week’ uit. Deze Dames 1-speelsters ‘in de dop’ worden gedurende het seizoen gekozen uit een groep 2e jaar E, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: