001 -Family

JC1 Qui Vive pakt tweede plek in IDC competitie


Geplaatst op: 21 mei 2007
Het JC1 team van Qui Vive heeft een uiterst succesvol jaar afgesloten met een mooie prestatie, namelijk de tweede plaats in de Interdistrict Competitie. Na een goede vierde plaats in de topklasse voor de winterstop wist de JC1 zich dus te plaatsen voor deze IDC II.

Gedurende de winterstop werd ook in de zaal uitgekomen in de topklasse. In deze competitie was alleen Pinoké (de latere Nederlands kampioen) te sterk. Door deze tweede plaats plaatste de JC1 van Qui Vive zich voor de districtsfinales ter plaatsing voor het Nederlands kampioenschap. Tegenstanders hier waren Bloemendaal en wederom Pinoké. Ondanks goed spel moest Qui Vive deze twee tegenstanders de overwinning gunnen.

Na de winterstop begon de IDC II competitie. In deze competitie komen topklasse teams uit de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden-Nederland uit. Qui Vive bevond zich in de IDC II competitie met tegenstanders als Kampong uit Utrecht, Leonidas uit Rotterdam en Schaerweijde uit Zeist. Na een matige start groeide het team uit Uithoorn zienderogen. Dankzij de koppeling van hockeytalent en een formidabele inzet werden steeds meer wedstrijden gewonnen. De afgelopen week werd eerst nog de uitwedstrijd van de koploper en latere kampioen Amsterdam ternauwernood met 2-1 verloren. Daarna werd in de laatste competitiewedstrijd in het afgelopen weekend een 0-1 achterstand tegen Leonidas omgebogen tot een prima 2-1 overwinning, een wedstrijd die helaas werd ontsierd door het gedrag van één van de spelers van Leonidas. Mede dankzij de coaching van Wouter Otto bleven de jongens uit Uithoorn tot het laatste fluitsignaal echter geloven in de overwinning en werden hun aanvalsgolven middels een strafcorner van Tom Gunther gehonoreerd met hun tweede doelpunt die dag. Na deze 2-1 probeerde Leonidas in de nog resterende minuten de gelijkmaker te forceren. Hetgeen bijna lukte maar gelukkig voor Qui Vive hield Wouter (Wub) Haremaker op de doellijn het hoofd koel en wist de inzet formidabel te keren. Vlak daarna klonk het eindsignaal en konden de jongens van Wouter Otto feest vieren. Een mooi seizoen afgesloten met een tweede plaats in deze zware competitie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

JC1 Qui Vive pakt tweede plek in IDC competitie

Het JC1 team van Qui Vive heeft een uiterst succesvol jaar afgesloten met een mooie prestatie, namelijk de tweede plaats in de Interdistrict Competitie. Na een goede vierde plaats in de topklasse voor de winterstop wist de JC1 zich dus te plaatsen voor deze IDC II. Gedurende de winterstop werd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: