001 -Family

Daniëlle Groenewegen turnt Nederlands Kampioenschap


Geplaatst op: 21 mei 2007
Afgelopen zaterdag vond het NK Turnen plaats voor de 2e en 3e divisie. De wedstrijd werd gehouden in Terneuzen.

Niet naast de deur dus voor Daniëlle Groenewegen die zich met glans plaatste voor dit NK. Vrijdag ervoor reisde de turnster in gezelschap van familieleden en fans al af naar Terneuzen. Zaterdag moest er in alle vroegte geturnd worden. Het startonderdeel was vloer. Daniëlle begon zeer overtuigd aan haar oefening en liet zien wat ze in huis had door middel van het turnen van een flick flack met hoge kaats. Tijdens haar oefening struikelde ze bijna en dat bracht de zenuwen terug bij Daniëlle, maar ze ging goed door en maakte haar oefening nog keurig af. De jury beoordeelde deze oefening met een keurige 8. Het volgende onderdeel was sprong. Hier zette Daniëlle ook een keurig cijfer neer.

Ze vlamde iets minder dan we gewend zijn van haar, maar scoorde toch een 8.350. Op brug ging de turnster van GVM uit Mijdrecht helemaal los. De oefening werd uitstekend doorgeturnd en de salto af was ook lekker hoog. Met een 8.750 kon Daniëlle een compliment in haar zak steken. Als laatste kwam het toestel balk aan bod. Dat billen in de turnsport niet zijn om op te zitten, had Daniëlle even vergeten tijdens de opsprong…. Het overspreiden resulteerde dus in een val. Dat was erg jammer, maar de rest van de oefening werd vol zelfvertrouwen verder afgemaakt.

De turnster van pas 8 jaar oud, kwam met een stralende lach van de wedstrijdvloer af. Zelf was ze, net als de trainster en de ouders zeer trots op haar geturnde resultaat. Daniëlle eindigde op een 29ste plaats op dit NK en hoort hiermee dus bij de beste 29 turnsters van Nederland op dit niveau! Met een diploma, een t-shirt en een voldaan sportief gevoel aanvaardde ze de reis terug naar huis. We kunnen terugkijken op een mooie finale dag!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Daniëlle Groenewegen turnt Nederlands Kampioenschap

Afgelopen zaterdag vond het NK Turnen plaats voor de 2e en 3e divisie. De wedstrijd werd gehouden in Terneuzen. Niet naast de deur dus voor Daniëlle Groenewegen die zich met glans plaatste voor dit NK. Vrijdag ervoor reisde de turnster in gezelschap van familieleden en fans al af naar Terneuzen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: