Vinken houdt het in eigen hand

Geplaatst op: 21 mei 2007

1e helft in evenwicht
De Vinken weer in de vaste basis opstelling met in de eerste aanval Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Arjan Kroon hadden het nodige lengte voordeel maar hadden door de druk van IJsselvogels het eerste deel moeite om dit goed uit te spelen. De eerste verdediging met Susanne de Wit, Helene Kroon, Pascal Kroon en Peter Kooijman hadden het zwaar om de topschutter van IJsselvogels aan banden te leggen. Tot de rust ging de stand geheel gelijk op met alleen bij 3-4 en 4-5 een voorsprong voor De Vinken. De rust brak dan ook aan met 6-6 met doelpunten van Arjan Kroon 2x, Pascal Kroon, Helene Kroon, Peter Koeleman en Peter Kooijman.

Kansen afgemaakt De tweede helft gaf direct een licht voordeel voor de Vinken. Met lange geduldige aanvallen werd steeds meer druk gezet op de verdediging van IJsselvogels. Twee keer kwam de Vinken nog op een achterstand welke direct werd weggewerkt door treffers van Peter Koeleman en Pascal Kroon 8-8. Via twee treffers van aanvoerder Arjan Kroon nam de Vinken afstand van IJsselvogels. Na de 9-10 wist Susanne de Wit direct weer de 9-11 op het score bord te zetten. Bij de Vinken kwam Angela Sloesarwij de moegestreden Charita Hazeleger aflossen. Wat vaak niet lukte, gebeurde deze wedstrijd dan eindelijk. De gecreëerde scoringskansen werden nu ook omgezet in doelpunten waardoor het zwaar tegenstribbelende IJsselvogels alleen maar kon aanklampen en niet meer op gelijke hoogte kon komen met het in de 2e helft overtuigend spelende De Vinken. Na 10-11 zorgden Peter Koeleman en Pascal Kroon voor een 3 punten voorsprong. Arjan Kroon zorgde weer voor de 3 punten marge 11-14. In de spannende slotfase met een wanhopig aanvallende tegenstander bleef De Vinken met lange aanvallen het spelbeeld van de wedstrijd bepalen. IJsselvogels kwam weer terug tot 13-14 na een zeer makkelijk gegeven strafworp. Met een doorloopbal wist Helene Kroon in de voorlaatste minuut 13-15 te scoren en leek de overwinning een feit. Een ver afstandschot bracht de spanning nog even terug. Maar Peter Koeleman wist koelbloedig het zakken van de tegenstander af te straffen en bracht de 14-16 eindstand op het scorebord.

Beslissingswedstrijd
Ondanks deze overwinning moet het De Vinken van trainer Dirk van der Vliet nog strijden tegen nummer 2 van de tweede klasse Velocitas uit Leiderdorp voor een plaats in de 1e klasse. Deze wedstrijd zal op neutraal terrein gespeeld worden. Voor deze wedstrijd hoopt De Vinken 1 op grote steun van het enthousiaste Vinken legioen. Op moment is nog niet bekend wanneer en waar deze wedstrijd plaatsvindt. Meer informatie over datum en plaats vindt u op www.de-vinken.nl

In de laatste officiële wedstrijd van de competitie heeft De Vinken/Bouthoorn Teletraining combinatie een goede overwinning geboekt bij het Moordrechtse IJsselvogels. Deze wedstrijd moest ook gewonnen worden om rechtstreekse degradatie af te wenden. 1e helft in evenwichtDe Vinken weer in de vaste basis opstelling met in de eerste aanval … Lees meer »