001 - Bader

Atlantis E2 kampioen!


Geplaatst op: 21 mei 2007
De kinderen van de E2 van Korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht zijn kampioen geworden! Het zaalseizoen was dramatisch verlopen, maar aan het eind daarvan is gekozen voor een trainerswissel die goed uitviel. Met Wim Meints als trainer en coach was het meteen de eerste zaalwedstrijd goed raak. Het pupillenteam won ruim van OVVO in Maarssen. De E2 van Atlantis zou op het veld ook wel eens laten zien wat ze waard is! Met ondersteuning van Cynthia Sassen en Wilma Kranenburg is er hard getraind.

De eerste wedstrijd tegen KVA verliep moeizaam. Uit met 1-4 verloren. Hierna kwam EKVA uit Almere op bezoek. Deze thuiswedstrijd wonnen de jonge spelers met veel inspanning met 5-3. Daarna was Swift uit Amsterdam aan de beurt. Uit met 0-5 gewonnen en thuis 5-1 gewonnen. We waren goed gestemd, want we stonden bovenaan in de poule. Met een rustweekend en de zaterdag daarna KVA thuis als tegenstander liep de spanning hoog op. De coach had dit weekeinde andere verplichtingen en heeft voor prima vervanging gezorgd. Het werd een bloedstollende wedstrijd. Naast het veld stonden heel veel supporters, zelfs oma’s waren met de bus gekomen om erbij te zijn. Het werd een zwaarbevochten overwinning, 3-2. Met de laatste wedstrijd uit tegen EKVA voor de deur waren we al kampioen. Deze laatste wedstrijd zou wel een lastige worden. EKVA heeft weinig punten en is er op gebrand om die in deze wedstrijd wel te halen. Bij aankomst valt op dat het erg hard waait in de polder. De tegenstander is hier vast aan gewend, maar de spelers van de E2 hebben hier toch iets meer moeite mee. Na wat heen en weer gegooi scoort EKVA. Gelukkig verdedigt Willemieke Meints goed, en wordt dit doelpunt afgekeurd. Halverwege wordt Denny Djuheric gewisseld voor Gerben Veenhof. Joyce Rodenburg laat haar dame alle hoeken van het veld zien, maar komt jammer genoeg niet tot scoren. Wouter Pijper benut een korte kans raak. Het is 0-1. Een strafworp tegen 1-1.

In de rust wordt het team erop gewezen dat de kinderen hard zullen moeten werken voor de overwinning. We wisselen: Esther Wilke de Souza voor Cintha Kooistra en Anna Louwerse voor Rosalie Schouten. In de tweede helft is Mark Kruiswijk erg sterk in het onderscheppen van de bal. Niet veel later scoort Gerben Veenhof 1-2. Denny Djuheric wordt terug gewisseld voor Sean Walsh. Het wordt nog spannend, wanneer het Atlantisteam een strafworp tegen krijgt. Gelukkig, hij wordt gemist. Helaas wordt ook een strafworp mee gemist. Dolgelukkig zijn spelers, coaches en supporters als het eindsignaal klinkt. De laatste wedstrijd is ook gewonnen!

Bij aankomst op het veld in Mijdrecht zijn de spelers gehuldigd. Er is een medaille, een bos bloemen en taart. ‘s Avonds sluit de E2 de competitie af met een feest . Sponsor HCM heeft samen met de trainer de drive-in show Allbass sound en light geregeld. De kinderen feesten er wild op los, tot de ouders hen komen halen.

Na de zomerstop gaat de E2 op voor weer een kampioenschap, want dit smaakt naar meer!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis E2 kampioen!

De kinderen van de E2 van Korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht zijn kampioen geworden! Het zaalseizoen was dramatisch verlopen, maar aan het eind daarvan is gekozen voor een trainerswissel die goed uitviel. Met Wim Meints als trainer en coach was het meteen de eerste zaalwedstrijd goed raak. Het pupillenteam won ruim … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: