Dubbel verlies voor Atlantis 1

Geplaatst op: 21 mei 2007

Atlantis werd voor de laatste keer gecoacht door Hans Peters, die na dit seizoen Fiks in Oegstgeest gaat trainen en coachen. Ook zou dit de laatste wedstrijd in Atlantis 1 worden voor: Peter van der Wel, Arjen Markus en Sandra Pronk, zij doen een stapje terug; Dorine Zijlstra gaat bij Reflex in Woerden spelen; Sjirk-Jan Zijlstra stopt met korfballen en ook Nadia Bachdim zal begin volgend seizoen niet terug komen, omdat zij gaat reizen.

Kortom, de wedstrijd stond in het teken van afscheid nemen en een laatste keer laten zien wat er in de laatste drie seizoenen was geleerd.

Atlantis begon in de aanval met Dorine Zijlstra, Lisanne van Doornik, Arjen Markus en Peter van der Wel. In de verdediging startte Chantal Poolman, Sandra Pronk, Pim de Munter en Sjirk-Jan Zijlstra. Nadia Bachdim startte op de bank.

Atlantis begon de eerste helft met geconcentreerd en met vlagen attractief korfbal, wat resulteerde na acht minuten in een 1-0 voorsprong door Lisanne van Doornik. ESDO lukte het niet tot scoren te komen en kon ook de opgelegde kans van een strafworp niet benutten. Ook Atlantis bleek net als voorgaande wedstrijden, veel moeite met het afmaken van haar kansen. Aan het einde van de eerste helft scoorden Peter van der Wel en Sjirk-Jan Zijlstra uit strafworpen, waardoor de rust ingegaan werd met een 3-0 voorsprong.

Na de rust lukte het Atlantis bijna niet meer om tot scoren te komen en ook de verdediging leek minder geconcentreerd dan in de eerste helft. ESDO daarentegen ging wel scoren, ondanks dat zij in het totaal vier strafworpen misten. Na zeventien minuten stond het weer gelijk, 3-3. Atlantis bleef knokken, maar kon niet tot een goede afronding komen. Sjirk-Jan Zijlstra, die al geruime tijd met een enkelblessure tobt, werd gewisseld voor Jelmer Steen. Maar ook hij kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken, waardoor Atlantis op een 3-4 achterstand kwam. Chantal Poolman werd gewisseld voor Nadia Bachdim. Zij kreeg in de 33ste minuut van de wedstrijd een strafworp mee, die Pim de Munter verzilverde, waardoor de score weer gelijk trok. Enkele minuten voor tijd werden Peter van der Wel en Dorine Zijlstra voor Alex van Senten en Inge van Moort gewisseld. Voordat de wedstrijd werd gecontinueerd, werd Peter van der Wel door voorzitter Charles Keyman in het zonnetje gezet, voor de tien jaar die hij in Atlantis 1 heeft gespeeld.

Uiteindelijk kon Atlantis de gelijke stand niet handhaven en kreeg het team in de laatste minuut van de wedstrijd een vrije bal tegen. De Atlantisspelers konden hier niets meer tegenover stellen, en de eindstand werd 4-5 eindstand.

Hiermee heeft Atlantis een spannende, zonnige, winderige en laatste wedstrijd vooral in de tweede helft verloren.

Afgelopen zaterdag speelde het door Pimentel Fasteners BV gesponsorde eerste team van korfbalvereniging Atlantis hun allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. In deze laatste en tevens thuis te spelen wedstrijd moesten de Mijdrechtenaren het opnemen tegen ESDO uit Kockengen. Atlantis werd voor de laatste keer gecoacht door Hans Peters, die na … Lees meer »