001 -Family

Tijdelijke woonruimte voor starters


Geplaatst op: 15 mei 2007
De raad zal worden voorgesteld om tijdelijk tien woonunits, zogeheten, spaceboxen te plaatsen op het Kloosterplein in Vinkeveen. Het doel van dit project is het realiseren van woonruimte voor starters op de woningmarkt in 2007. Het gaat hier om tijdelijke huisvesting voor starters voor de periode van 5 jaren. De woonunits zijn bedoeld voor starters tot en met 25 jaar.

De gemeenteraad heeft aangegeven dat zij specifieke aandacht wil geven aan de starters op de woningmarkt. Er moet aantoonbaar succes behaald worden door betaalbaar bouwen voor starters op korte termijn.

Naar aanleiding van de notitie “Stimuleren starterswoningen” van de raadsfractie Gemeente Belangen is besloten om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een pilot-project “woonunits/containerwoningen” binnen de gemeente. De raad wordt voorgesteld om via een artikel 17 WRO-procedure tijdelijk tien spaceboxen te plaatsen op het Kloosterplein. Dit is een locatie waaraan niet veel veranderd hoeft te worden om het plaatsen van de boxen mogelijk te maken.

De raad zal eveneens worden voorgesteld om een investeringsbudget beschikbaar te stel-len.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tijdelijke woonruimte voor starters

De raad zal worden voorgesteld om tijdelijk tien woonunits, zogeheten, spaceboxen te plaatsen op het Kloosterplein in Vinkeveen. Het doel van dit project is het realiseren van woonruimte voor starters op de woningmarkt in 2007. Het gaat hier om tijdelijke huisvesting voor starters voor de periode van 5 jaren. De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: