001 -Family

Wethouders doen praktisch verkeersexamen


Geplaatst op: 15 mei 2007
De wethouders Dekker van verkeer en van Breukelen van onderwijs openden maan-dagochtend 14 mei het praktisch verkeersexamen. Zij legden als eerste de 20 minuten durende route langs acht controleposten af.

Ruim 400 leerlingen uit groep zeven van basisscholen in De Ronde Venen namen op 14 en 15 mei 2007 deel aan het praktisch verkeersexamen. De kinderen legden op hun goedge-keurde fiets een uitgestippelde, duidelijk herkenbare route af. Het raadhuisplein vormde zo-wel het start- als het eindpunt van het fietsparcours, dat ongeveer 20 minuten in beslag nam.

De leerlingen fietsten langs acht controleposten, waar vrijwilligers hen beoordeelden op ver-scheidene aspecten. Als zowel het theoretisch als het praktisch examen met een voldoende werd afgesloten, ontvingen de kinderen het verkeersdiploma.

In totaal deden 14 van de 17 basisscholen mee aan het door de gemeente georganiseerde verkeersexamen. Drie basisscholen uit Vinkeveen namen de organisatie van het examen voor eigen rekening. De gemeente zorgde naast de organisatie voor een presentje voor de deelnemende leerlingen. Het praktisch verkeersexamen is een belangrijk onderdeel gewor-den binnen de verkeerseducatie op de basisscholen, zo blijkt uit reacties van kinderen en leerkrachten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouders doen praktisch verkeersexamen

De wethouders Dekker van verkeer en van Breukelen van onderwijs openden maan-dagochtend 14 mei het praktisch verkeersexamen. Zij legden als eerste de 20 minuten durende route langs acht controleposten af. Ruim 400 leerlingen uit groep zeven van basisscholen in De Ronde Venen namen op 14 en 15 mei 2007 deel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: