Atalante Heren 2 Promoveert

Geplaatst op: 14 mei 2007
Woensdag 9 mei speelde het 2e heren team van Volleybalvereniging Atalante uit Vinkeveen een Promotie/Degradatie tegen het 4e heren team van Allides uit Haarlem. De heren hadden deze wedstrijd nodig om het beoogde doel (promotie naar de 2e klasse) te bereiken. Na een succesvol seizoen waarin geen enkele nederlaag werd geïncasseerd bleek dat het team door slordigheidjes onderweg punten had laten liggen zodat het geen kampioen werd.

Voor aanvang had het door A-Side media Websites en Drukwerk gesponserde team een spionage campagne verricht waaruit bleek dat de tegenstander van vergelijkbare sterkte zou zijn. Om aan het 2e klasse niveau te wennen werd een succesvolle oefenwedstrijd tegen het Mijdrechtse Unitas gespeeld.

Gesteund door massaal meegereisd publiek begonnen de heren enigszins nerveus aan de wedstrijd. De eerste punten werden aan Haarlemse zijde gelaten. De halve eerste set liepen de heren achter de feiten (een punt of 4) aan. Rond de 15 punten werd een succesvolle tussensprint ingezet onder leiding van diagonaalspeler Sven Pothuizen en kon de set met 25-21 gepakt worden.

Zichtbaar ontspannen begonnen de heren uitstekend aan de 2e set en liepen snel enkele punten uit, de sterk passende Ton Plomp zorgde ervoor dat Rick de Groot zijn aanvallers goed kon bedienen en het veld breed houden. Snel werd een voorsprong bereikt van 11-7 waarna het Haarlemse zes-tal puntjes begon te snoepen. Kordaat aanvalsspel van Bas Bouwknegt zorgde voor rust en een ruimer voorsprong zodat solide een 25-16 setstand genoteerd kon worden.

Voor de beslissende 3e set werd dezelfde opstelling gehanteerd waarmee succes behaald werd in de eerste sets. Gedesillusioneerd probeerde Allides het tij te keren door wissels in de passing maar de Vinkeveense aanvalslinie bleef de pijnpunten bij Allides benadrukken, deze set werd als een walk-over afgemaakt: 25-14.

Met dank aan het trouwe publiek en gesteund door sponsor A-Side bereikten de heren de 2e klasse waaruit 2 jaar geleden gedegradeerd werd.

Woensdag 9 mei speelde het 2e heren team van Volleybalvereniging Atalante uit Vinkeveen een Promotie/Degradatie tegen het 4e heren team van Allides uit Haarlem. De heren hadden deze wedstrijd nodig om het beoogde doel (promotie naar de 2e klasse) te bereiken. Na een succesvol seizoen waarin geen enkele nederlaag werd … Lees meer »