Atalante Dames 1 eindigt als 2e in de Bekerfinale

Geplaatst op: 14 mei 2007
Soest – Zaterdag 12 mei stond de bekerfinale gepland voor de dames uit vinkeveen.

Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Compaen uit Oostzaan. Er werd gespeeld op neutraal terrein en dat was Sporthal De Bunt in Soest.

Er was best wat aandacht aan besteed door de organisatie in Soest want de tribune zat vol en er was een dj om tussen de sets en de time out’s door muziek te draaien.

Om 18:00 uur startte de wedstrijd wat nogal laat gepland was omdat 1 van de speelsters van Atalante ’s avonds om half 10 op Schiphol moest zijn voor haar vakantie.

Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig en kon de wedstrijd precies om zes uur beginnen.

De eerste set was het een beetje aftasten voor de dames, gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen hoe de tegenstander zou spelen.

Compaen is ook kampioen geworden in de promotieklasse maar dan in een andere regio.

De teams waren dus aardig aan elkaar gewaagd.

Er gingen leuke aanvallen over en weer maar Compaen kwam net even wat sterker uit de hoek en versloeg Atalante in de eerste set met 25-19.

De tweede set kwam atalante wat beter in haar spel en Nancy Schockman deed haar best om de set ups zo goed mogelijk bij haar aanvalsters te krijgen. Irma Schouten en Marleen Sondermeijer waren goed in staat om deze ballen hard binnen de lijnen te slaan.

De dames van Compaen raakten wat van slag en hadden geen antwoord op deze aanvallen.

Halverwege de set werd Loes Kuiper uit het tweede team van Atalante in het veld gebracht en zij deed er nog een schepje bovenop waardoor de set gewonnen werd met 25-23.

De vinkeveense dames zagen het allemaal weer wat vrolijker in en begonnen vol goede moed aan de derde set. Irma Schouten begon aan de set met een goede service serie waarmee zij 6 punten op rij scoorde, dat was een mooi voorsprongetje voor de dames.

Deze set kon libero Marlieke Moen de pass goed brengen waardoor het spelletje gemakkelijk gespeeld kon worden.

Mirjam van der Strate verraste de tegenstanders met een paar leuke prikballen waarmee ze punten scoorde. Compaen gaf wel tegenstand door veel ballen op haar middenvrouw te spelen die ze behoorlijk goed kon slaan.

Aanvalster Carin van Tellingen probeerde deze ballen zo goed mogelijk te verdedigen waardoor aan eigen kant weer een tegenaanval gemaakt kon worden.

Loes Kuiper werd halverwege de set weer het veld ingestuurd om het team stabiel te houden.

Dat lukte goed want ook de derde set werd gewonnen met een stand van 25-19.

Toen stond het dus 2-1 voor de vinkeveense dames. Het ging bij deze bekerfinale om 3 gewonnen sets dus de 4e set kon beslissend zijn.

Helaas ging het de dames de vierde set niet zo gemakkelijk af als de 3e set, Compaen gaf behoorlijk wat tegenstand en had verdedigend veel ballen.

De aanvallen waren goed van beide partijen en het ging een hele tijd dan ook gelijk op.

Aan het eind van de set werd het echt spannend want na een stand van 23-23 bleef het gelijk op gaan. Door goed blokwerk van Inge Versteeg, Marleen Sondermeijer en Irma Schouten wist Atalante elke keer weer een puntje te scoren. Maar de tegenstanders lukte dat ook door een goede service en wat prikballen. Helaas trok Atalante deze set aan het langste eind en verloor de set met 29-27.

Soest – Zaterdag 12 mei stond de bekerfinale gepland voor de dames uit vinkeveen. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Compaen uit Oostzaan. Er werd gespeeld op neutraal terrein en dat was Sporthal De Bunt in Soest. Er was best wat aandacht aan besteed door de organisatie in Soest want de … Lees meer »