001 -Family

Laatste kans voor Acrogymnasten op deelname aan NK-ACROGYM


Geplaatst op: 14 mei 2007
Veldhoven - Afgelopen weekend waren de 5e en 6e plaatsingswedstrijden Acrogym, voorafgaand aan het NK-acrogym. Voor de teams van GVM’79 was dit de laatste kans om zich ook daadwerkelijk voor het NK te plaatsen.

Het B-lijn dames drietal van Fleur, Sabine en Frederike moesten ’s morgens beginnen. Één van de meiden was geblesseerd, maar er werd toch besloten de oefeningen wél te laten zien. Dit team had de kwalificatie norm van 50 punten reeds een andere wedstrijd gehaald, dit keer was het zaak zo hoog mogelijk te eindigen om zo een goed plaatsingscijfer te behalen.

De meiden begonnen zeer goed met de balans oefening. De jury kon maar 1 tijdsfout ontdekken en verder werd de oefening met cijfers rond de 8 beoordeeld. Dit leidde tot een cijfer van 25,700. De tempo oefening werd ook zeer goed uitgevoerd, met uitzondering van de individuele elementen. Helaas werd hier streng op beoordeeld deze wedstrijd. Tevens was het artistieke cijfer erg laag, volgens de trainers. Hierdoor viel het totaalcijfer een beetje tegen, voor zo’n goede oefening. Het drietal eindigde uiteindelijk op de 14e plaats. In de middag was het de beurt aan het dames duo in de B-lijn. Claudia en Kelly begonnen goed met de balansoefening, en maakten dit keer geen tijdfouten.

Ook werden zowel de partner- als individuele-elementen goed en netjes afgewerkt. De jury gaf een 26,13 voor deze oefening. In de tempo-oefening zaten wat meer kleine slordigheidjes, maar gelukkig geen grote vallen. Vooral het vliegtuigje werd perfect uitgevoerd, dit in tegenstelling tot de meeste concurrenten. Het cijfer was iets lager dan het balans, maar alweer stukken hoger dan de vorige wedstrijden. Ook het dames drietal in de leeftijdsgroepen jeugd was deze middag aan de beurt. Danita, Tessa en Ulijn waren vol goede moed om dit keer de kwalificatie eis van 50pnt te behalen. Na de tempo-oefening waren ze goed op weg.

De oefening liep als een trein en er waren bijna geen foutjes in te ontdekken. Mede omdat alle drie de dames dit keer niet vielen met de salto voorover, werd de oefening met 26,65pnt beloond. In de balans oefening was het zaak, dit resultaat te evenaren. Helaas waren de kansen op een hoog cijfer al na het eerste element verkeken. Dit element stortte direct na het opklimmen in, wat een aftrek van 1,9 pnt gaf. De rest van de oefening werd heel goed afgemaakt en daar was bijna niks op aan te merken. Een score van 23,35pnt was voldoende geweest voor plaatsing voor het NK, maar de jury vond de oefening maar 22,6pnt waard.

De volgende dag was het de beurt aan het A-lijn dames drietal: Imara, Daisy en Marleen. Deze meiden zijn het hele jaar al hard aan het trainen voor een plaatsje op het NK. Vandaag was het ook voor hun van belang om zo hoog mogelijk te eindigen. De middag begon super, toen na de eerste oefening één jurylid zelfs een 9,0 voor de artistieke uitvoering gaf.

Ook het technische cijfer was boven de 8,5. Dit resulteerde in een hoog cijfer voor de balansoefening. Voor de tweede oefening (tempo) waren de dames vol goede moed om weer een 9,0 te scoren. Alle elementen werden goed uitgevoerd en er werden geen grote fouten gemaakt. Een score van 25,800 werd aan de oefening toe gekend. De laatste en moeilijkste oefening is de combinatie oefening. Hierin worden balans- én tempo-elementen verwerkt, wat het tot een fysiek zware oefening maakt. Toch was er bij de dames niks van vermoeidheid te zien. De elementen gingen beter in deze oefening en ook de uitstraling was weer perfect. Het einde van de oefening kwam iets eerder dan gepland, waardoor de eindhouding erg apart was. Dit mocht het goede gevoel over de oefening niet wegnemen. Uiteindelijk kwamen de dames op een 8e plaats, wat wederom erg goed te noemen is.

Bent u na het lezen van dit stukje nieuwsgierig geworden naar Acrogym bij GVM79, kom dan eens kijken bij onze lessen op donderdag 16:00 in gymzaal de Brug. Of kom ons aanmoedigen op de clubkampioenschappen op 30 juni in Wilnis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Laatste kans voor Acrogymnasten op deelname aan NK-ACROGYM

Veldhoven - Afgelopen weekend waren de 5e en 6e plaatsingswedstrijden Acrogym, voorafgaand aan het NK-acrogym. Voor de teams van GVM’79 was dit de laatste kans om zich ook daadwerkelijk voor het NK te plaatsen. Het B-lijn dames drietal van Fleur, Sabine en Frederike moesten ’s morgens beginnen. Één van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: