001 - Bader

De Amstel van start met “Kies voor Hart en Sport”


Geplaatst op: 14 mei 2007
De Ronde Venen / Uithoorn, Ook voor zwem- en polovereniging De Amstel is het startschot gevallen om zich actief bezig te houden met de actie “Kies voor Hart en Sport”. Een landelijk initiatief om leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen actief te laten kennismaken met sportmogelijkheden in hun omgeving.

Nog peddelend tussen de twee beschikbare baden in onze regio werd afgelopen donderdagavond gestart in het Veenbad te Vinkeveen. Een groep van ruim 20 scholieren had te kennen gegeven eens nader kennis te willen maken met het wedstrijdzwemmen, zoals De Amstel dit al 45 beoefent binnen de kring van de KNZB. Onder leiding van Erik van Leeuwen en met assistentie van Niké van Duijkeren werden de eerste “wedstrijdzwemslagen” en wedstrijdduiken geoefend. Aan het eind van de eerste instructieavond werden alle deelnemers verblijd met een Amstel-tasje met informatiemateriaal. Vol enthousiasme gaat deze groep nog 4 donderdagavonden aan de slag.

Op de vrijdagavond werd gestart in de Otter in Uithoorn met een even grote groep; hier ruim 20 scholieren die graag kennis wilden maken met waterpolo, zoals dat ook al 45 jaar beoefent wordt door De Amstel, momenteel zelfs met 5 teams binnen zowel de kring als het district van de KNZB. Wat is leuker, dan 21 scholieren tussen de 8 en 12 jaar met evenzoveel poloballen in een zwembad bezig te zien om zich te bekwamen in het waterpoloën. Onder de deskundige leiding van Hilde Rooseboom, geassisteerd door Elwin Kok, Noëlla Hond en Ninke van Zwieteren werd ook deze eerste avond een groot succes. Ook hier werd het “uurtje” afgesloten met een presentje en lijkt het er nu al op, dat de actie “Kies voor Hart en Sport” weer een groter succes wordt dan het voorgaande jaar.

Voor meer informatie over De Amstel: www.zpv-de-amstel.nl, waar ook alle foto’s te bewonderen zijn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Amstel van start met “Kies voor Hart en Sport”

De Ronde Venen / Uithoorn, Ook voor zwem- en polovereniging De Amstel is het startschot gevallen om zich actief bezig te houden met de actie “Kies voor Hart en Sport”. Een landelijk initiatief om leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen actief te laten kennismaken met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: