001 -Family

Cruyff Court Mijdrecht geopend


Geplaatst op: 15 mei 2007
Mijdrecht - Afgelopen zaterdag is er bij het terrein van voetbalvereniging SV Argon in Mijdrecht het Cruyff Court De Ronde Venen Veld geopend door wethouder Ingrid Lambregts, Ajax jeugdtrainer Dick de Groot en Carole Thate (directeur Stichting Cruyff Courts KNVB Velden).

Direct na de opening vond een openingswedstrijd plaats tussen een team van oud-Argon en een team van oud-Ajax. Ajax werd hierbij vertegenwoordigd door verschillende coryfeeën als: Frank de Boer, Bryan Roy, Aron Winter en Michel Kreek. Eerder op de dag werd er voor de jeugd een voetbaltoernooi georganiseerd.

De bijzondere openingshandeling van dit trapveldje voor de plaatselijke jeugd, vond plaats door het afvuren van een kanon midden op het nieuwe veld. Voor het kanonschot werd door initiatiefnemer Dick de Groot een bord onthuld ter ere van Syndicaat Le Grand. Ingrid Lam-bregts en Carole Thate onthulden op hun beurt een bord ter ere van Cruyff Courts KNVB Velden, zodat de initiatiefnemers van dit project voor altijd aan het veld verbonden zijn.

Initiatief
Het idee voor dit veld werd geboren bij Syndicaat Le Grand – een hechte vriendengroep van diverse voetbalprominenten rond Ajax-jeugdtrainer Dick de Groot. De uiteindelijke realisatie kon werkelijkheid worden door de omarming van het idee door zowel Stichting Cruyff Courts KNVB Velden als gemeente De Ronde Venen – die het idee allebei van harte steunden. Ver-der droeg ook Bouwbedrijf Midreth B.V. uit Mijdrecht het idee een warm hart toe. Het bedrijf bleek graag bereid het Cruyff Court voor een vriendenprijs aan te leggen.

Trots en dankbaar
Wethouder Ingrid Lambregts is trots en dankbaar dat het project is ontwikkeld: “Fantastisch dat we dit veld met elkaar hebben kunnen realiseren. Ik ben blij dat Dick de Groot inwoner is van onze gemeente, anders was dit idee nooit op deze manier ontstaan. Prachtig om te zien dat het veld zelfs al voor de opening intensief gebruikt wordt door de jeugd. Private initiatie-ven die worden geboren en zo goed aansluiten bij de (sport)doelstellingen van de gemeente juich ik van harte toe. In dit geval bijvoorbeeld onze doelstelling van het versterken van so-ciale cohesie in buurten en het bevorderen van sport bij de jeugd.”

Carole Thate, directeur Stichting Cruyff Courts KNVB Velden sluit zich hier volledig bij aan: “Het sociale aspect is voor ons ook heel belangrijk. Wij willen met onze velden zoveel moge-lijk jeugd met elkaar laten sporten. Hier maar ook op andere plaatsen op de wereld. Het sporten is belangrijk en tevens ook een sociale binder.”

Dick de Groot: “Ik hoop dat er nog vele jonge voetballers zullen opgroeien. Dit Court schept daarvoor weer nieuwe kansen en mogelijkheden.”

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cruyff Court Mijdrecht geopend

Mijdrecht - Afgelopen zaterdag is er bij het terrein van voetbalvereniging SV Argon in Mijdrecht het Cruyff Court De Ronde Venen Veld geopend door wethouder Ingrid Lambregts, Ajax jeugdtrainer Dick de Groot en Carole Thate (directeur Stichting Cruyff Courts KNVB Velden). Direct na de opening vond een openingswedstrijd plaats tussen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: