001 -Family

Bob of Bon? Al ruim 22.000 blaastesten


Geplaatst op: 11 mei 2007
Politie Utrecht heeft in het kader van de campagne ‘Bob…of bon?’ de afgelopen vier maanden al meer dan 22.000 blaastesten afgenomen in de westelijke kant van de provincie Utrecht. Het totaal aantal aanhoudingen staat inmiddels op 424. Hiervan zijn er 81 beginnend bestuurder. Het hoogste gemeten aantal ug/l’s is 1125.

Waarom deze campagne?
De politie houdt vanaf januari 2007 tot en met eind december dit jaar regelmatig alcoholcontroles op diverse locaties in het westelijk gedeelte van de provincie Utrecht. Deze intensieve handhavingperiode krijgt vorm in de campagne ‘Bob…of Bon? en heeft tot doel het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen.

Iedereen weet inmiddels dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Toch wordt het aantal doden in Nederland in 2005 als gevolg van ongevallen waarbij alcohol in het spel was, op 115 geschat. Dit aantal is ongeveer 14% van alle verkeersdoden. Omdat in de provincie Utrecht ruim 30% van de alcohol gerelateerde ongevallen plaatsvindt in het westelijk gedeelte, is gekozen voor een campagne in de politiedistricten Lekstroom en Rijn & Venen. Door het houden van veel alcoholcontroles verwachten de organiserende partijen dat weggebruikers de kans op een controle (en de eventuele negatieve gevolgen) hoger gaan inschatten, daarom geen risico meer nemen en dus fris achter het stuur gaan zitten.

Nieuwe alcohollimiet beginnende bestuurders
Vanaf 1 januari 2006 gelden strengere regels voor alcohol in het verkeer. Tijdens de alcoholcontroles houdt de politie dit scherp in de gaten. De strengere alcohollimiet van 0,2 promille oftewel 88 ug/l geldt voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist díe groep een hoge kans heeft op een ongeluk.

De campagne is een samenwerking tussen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht, Veilig Verkeer Nederland, de politiedistricten Lekstroom en Rijn & Venen en het Verkeershandhavingsteam van de Politie Utrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bob of Bon? Al ruim 22.000 blaastesten

Politie Utrecht heeft in het kader van de campagne ‘Bob…of bon?’ de afgelopen vier maanden al meer dan 22.000 blaastesten afgenomen in de westelijke kant van de provincie Utrecht. Het totaal aantal aanhoudingen staat inmiddels op 424. Hiervan zijn er 81 beginnend bestuurder. Het hoogste gemeten aantal ug/l’s is 1125. Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: