001 -Family

Falende snelkrakers schudden politie af op A2


Geplaatst op: 9 mei 2007
Mijdrecht - Bij een snelkraak in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 mei gingen de verdachten er zonder buit vandoor.

Rond 02.35 uur zag een getuige dat twee mannen een ruit van een winkel aan de Dorpsstraat aan het vernielen waren. Kennelijk duurde dat te lang, want de verdachten gingen er vervolgens op één motor vandoor.

Gewaarschuwde politiemensen reden over de Provincialeweg N201, komende uit de richting van Vreeland. Tussen Vinkeveen en Waverveen zagen zij dat hen een motor met gedoofde verlichting tegemoet kwam. De agenten keerden en zetten de achtervolging in. Daarbij werd een snelheid van 160 km/u gehaald.

De verdachten sloegen linksaf de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam op. Op de oprit zat de politieauto vlak achter hen. De passagier van de motor gooide daarop een tas met inbrekersgereedschap naar de auto, die op de voorkant van de auto belandde. De auto raakte lichtbeschadigd, maar de achtervolging kon worden voortgezet.

De motor had duidelijk een snellere acceleratie en de afstand beliep al gauw zo’n 500 meter. Bij een snelheid van ongeveer 185 km/u bleef de afstand tussen de achtervolgers en achtervolgden ongeveer gelijk. De motor was vermoedelijk een ouder model racemotor, donker van kleur.

Op de splitsing Rijksweg A2 / A10 raakten de agenten kort het zicht op de motor kwijt. De agenten kozen voor de A2 en zagen vervolgens de verdachten in de verte over de A10 verdwijnen.

De tas met inbrekersgereedschap is veiliggesteld. Bij de winkel aan de Dorpsstraat bleek een ruit te zijn vernield, maar de verdachten hadden nog geen kans gezien iets uit de zaak weg te nemen. De politieauto had een deuk in de motorkap en een mogelijke lekke radiateur door de tas met inbrekersgereedschap opgelopen.

Getuigen die voor, tijdens of na de snelkraak iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Dorpsstraat, dat te maken zou kunnen hebben met deze inbraak, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Falende snelkrakers schudden politie af op A2

Mijdrecht - Bij een snelkraak in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 mei gingen de verdachten er zonder buit vandoor. Rond 02.35 uur zag een getuige dat twee mannen een ruit van een winkel aan de Dorpsstraat aan het vernielen waren. Kennelijk duurde dat te lang, want de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: