001 -Family

Ingesponnen bomen bekend bij gemeente


Geplaatst op: 9 mei 2007
De Ronde Venen - Op dit moment komen er vrij veel meldingen binnen bij de gemeente over bomen die onder de “spinnenwebben” zitten. Onder andere langs de 2e Zijweg en de Toermalijn in Mijdrecht is dit verschijnsel goed zichtbaar.

Het betreft hier een aantasting van de zogenaamde spinselmot. De rupsen van deze mot huizen in dit web.Hoewel het hier een aantasting betreft die zeker niet fraai is om aan te zien is zij absoluut onschadelijk voor mens, dier en boom. Er zijn geen noemenswaardige allergische reacties bekend op spinselmot en zaken als b.v. met de beruchte prossessierups zijn dan ook gelukkig niet aan de orde. Ook is er voor zover bekend nog nooit een boom c.q. struik aan deze aantasting overleden. Normaal gesproken komt het natuurlijke evenwicht tussen de rupsen en de rupsenetende dieren (veelal vogels) vanzelf terug en is het probleem daarmee vanzelf opgelost.

Van gemeentewege zal dan ook geen bestrijding van deze onschadelijke en tijdelijke aantasting plaats vinden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ingesponnen bomen bekend bij gemeente

De Ronde Venen - Op dit moment komen er vrij veel meldingen binnen bij de gemeente over bomen die onder de “spinnenwebben” zitten. Onder andere langs de 2e Zijweg en de Toermalijn in Mijdrecht is dit verschijnsel goed zichtbaar. Het betreft hier een aantasting van de zogenaamde spinselmot. De rupsen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: