001 - Bader

Bevrijdingsdag, een bijzondere dag voor Marit en Tanja


Geplaatst op: 8 mei 2007
Op zaterdag 5 mei was het zover. 11 jarige Marit Stapel en Tanja van der Linden waren uitgekozen uit de Ronde Venen om de officiële opening van Bevrijdingsdag in Utrecht bij te wonen.

Maar eerst was er nog het bevrijdingsvuur in Wilnis dat aangestoken moest worden. Bij het voormalige gemeentehuis van Wilnis kwamen klokslag half 9 de lopers van de gemeente met het vuur uit Wageningen aan. De Burgemeester liet de eer aan Marit en Tanja om het vuur aan te steken. Staande op een wankel keukentrapje, ontstaken de meiden het vuur en konden de lopers met het vuur door naar Utrecht.

Daar zouden Marit en Tanja ook naartoe gaan. Aangezien het best fris was eerst nog maar even een warme chocolademelk met slagroom en daarna de Domkerk in. De meiden keken hun ogen uit. Ze zaten bijna helemaal vooraan en konden dus precies zien wat er gebeurde. Na wat toespraken en een lied kwamen de dragers van het vuur binnen. Samen met de Burgemeester gingen Tanja en Marit in een open auto met een bordje De Ronde Venen In optocht, met voor de auto het vuur uit Wilnis, gingen ze door de stad naar een groot park. Daar zou Jan Peter Balkenende het officiële startschot geven voor de activiteiten door het Bevrijdingsvuur aan te steken. Nog net op tijd en opgetild door de Burgemeester konden de meiden dit zien. Jammer ze zouden zo graag een hand aan de premier geven.

Vervolgens kregen ze nog een lunch, helaas was het niet echt een kindergerecht en besloten we om lekker poffertjes te gaan eten op het festivalterrein. Op weg naar de poffertjes was hij daar ineens,Jan Peter Balkenende. Marit bedacht zich geen moment en schoot naar voren om hem een hand te geven. “Dan willen jullie zeker ook op de foto” zei de premier. Het toestel was al in de aanslag en de foto snel gemaakt.

Dit was een grote verrassing en de meiden liepen tevreden met patat, dat was wat sneller klaar, richting de auto. Het was een geslaagde dag, daar was iedereen het over eens en de foto met Balkenende was de slagroom op het toetje.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bevrijdingsdag, een bijzondere dag voor Marit en Tanja

Op zaterdag 5 mei was het zover. 11 jarige Marit Stapel en Tanja van der Linden waren uitgekozen uit de Ronde Venen om de officiële opening van Bevrijdingsdag in Utrecht bij te wonen. Maar eerst was er nog het bevrijdingsvuur in Wilnis dat aangestoken moest worden. Bij het voormalige gemeentehuis … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: