001 -Family

Laatste melkboer vertrekt van de Demmerik


Geplaatst op: 8 mei 2007
Vinkeveen - Op 7 mei 2007 melkte boer Heemskerk na 33 jaar voor het laatst zijn vee! Boer Heemskerk vertelde toe hij in 1974 begon dat alles anders was. Nog geen luxe melk tanks maar gewoon met bussen, het melken gebeurde toen nog in het weiland en niet met een trekker maar met een boot (praam).

Toen Heemskerk voor zich zelf begon melkte hij in de winter 50 koeien en zomers 30 maar door de invloed van de melk quota bestaat zijn vee de laatste tien jaar uit 27 koeien.

De boer van Demmerik 1 is dan de laatste boer van Demmerik die nog melk vee had in het verleden zaten er zo’n dertig melk boeren aan deze weg maar tegenwoordig zijn deze boerderijen woonboerderijen geworden en is het land in beheer van staatsbosbeheer.

De stal van Heemskerk zal niet leeg blijven want hij gaat in de wintermaanden hobby matig nog vee houden voor de slacht.

Foto's: Oscar van Kouwen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Laatste melkboer vertrekt van de Demmerik

Vinkeveen - Op 7 mei 2007 melkte boer Heemskerk na 33 jaar voor het laatst zijn vee! Boer Heemskerk vertelde toe hij in 1974 begon dat alles anders was. Nog geen luxe melk tanks maar gewoon met bussen, het melken gebeurde toen nog in het weiland en niet met een trekker … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: