001 -Family

44-Jarige Charly Hendriks Goud !


Geplaatst op: 8 mei 2007
Tijdens de Open Belgische Kampioenschappen Stijl Taekwondo heeft Charly Hendriks uit Nieuwegein een zeer goede prestatie weten neer te zetten.

Ook zijn 13 jarige zoon Sander was tevens aanwezig en ook hij wist goed te presteren tijdens dit enorme grote Internationale Kampioenschap wat altijd zeer goed bezocht wordt door diverse toplanden, en zeker nu ter voorbereiding op de 2de W.K. Stijl in juni a.s. te Korea.

Charly en Sander waren als enige deelnemers van Mastwijk Taekwondo aanwezig mede omdat Shanna van Mens uit Mijdrecht door een blessure had besloten even niet deel te nemen.

De 13 jarige Sander en Shanna (16 jaar) zijn beiden leden van de Nationale Jeugd Selectie en nemen normaliter beiden ook deel in de duo’s Stijl.

Door de blessure van Shanna was dat deze keer niet het geval en had Sander zich alleen opgegeven voor de individuele klasse

Sander die in zijn poule, A-klasse (zwartebanders en hoger), erg veel goede tegenstanders , heeft had het deze keer erg zwaar en was ook erg gespannen doordat er veel veranderingen waren tijdens de start van de wedstrijden.

Tevens waren er diverse onduidelijkheden en fouten van de organisatie die de poule waar Sander was ingedeeld behoorlijk benadeelde.

Dit werkte deze keer niet in zijn voordeel en Sander kon in de eerste ronde niet echt overtuigen, ondanks zijn sterke technieken, waardoor hij niet door kon gaan voor de hoofdprijs.

Sander wist toch nog vierde te worden in de poule van tien deelnemers die een groot aantal sterke deelnemers bevatte en wat toch een hele goed prestatie is.

LANDENTEAMS
Tijdens dit zeer bekende en populaire Kampioenschap waren veel landen aanwezig en toplanden als o.a. Denemarken, België, Duitsland, Italië en Engeland waren geduchte tegenstanders.

De vader van Charly (44 jaar) wist in de B-klasse (blauwe band t/m rode band met zwarte slip) die in de middag plaatsvond een hele goede prestatie neer te zetten en een gouden medaille te bemachtigen op dit zeer grote Kampioenschap en hiermee tevens een goede start te maken in zijn voorbereidingen op zijn zwarte band examen in juni.

Tegenstanders uit o.a. Engeland en België werden zonder moeilijkheden voorbij gegaan.

De eerste ronde verliep niet probleemloos doordat er op een mat werd gewerkt wat normaal niet wordt gedaan.

De mat was erg stroef en Charly had daar in het begin wat moeite mee maar in de tweede ronde ging het weer prima en werd de afstand alleen maar groter tussen hem en zijn tegenstanders.

Vader en zoon trainen beiden wekelijks bij Mastwijk Taekwondo en daarnaast ook nog eens in Nieuwegein.

Sander was afgelopen januari nog voorgedragen als junior Sportman van Nieuwegein.

Vader Charly is erg trots op de prestaties van zijn zoon en hierdoor cijfert hij zichzelf nog wel eens weg want ook hij weet regelmatig zeer goed te presteren in zijn klasse en heeft diverse malen mooie prijzen gewonnen.

Daarnaast is Charly zeer fanatiek aan het trainen o.l.v. Cor Mastwijk om in juni te proberen zijn 1ste dan Taekwondo te behalen.

Vader en zoon Hendriks zijn woonachtig in Nieuwegein maar zijn speciaal bij Mastwijk Taekwondo gaan trainen om op een hoger niveau te komen. Dat zij hiermee een juiste keuze hebben gemaakt blijkt wel uit de resultaten die zijn behaald sinds zij bij Mastwijk trainen.

Zoon Sander heeft sinds hij bij Mastwijk traint de 2e poom (2e dan bij de jeugd) behaald en heeft o.a. podiumplaatsen behaald bij het Nederlands Kampioenschap en bij één van de grootste Taekwondo Kampioenschappen van Europa, de Challenge Cup.

Zijn vader Charly behaalde, uitkomend in de B-klasse, o.a. op het Nederlands Kampioenschap een eerste plaats en heeft nu dus ook dezelfde plaats behaald op het Open Belgisch Kampioenschap. De 44-jarige Charly hoopt in juni op te kunnen gaan voor zijn zwarte band waarmee weer eens is aangetoond dat taekwondo een sport is voor jong en oud(er). Taekwondoka’s van alle leeftijden zijn dan ook van harte welkom bij Mastwijk Taekwondo.

Vader en zoon genieten zichtbaar met het beoefenen van Taekwondo en hebben het erg naar hun zin tijdens de trainingen bij Mastwijk Taekwondo, daarnaast is Cor Mastwijk natuurlijk ook zeer tevreden met de prestaties van beide leden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

44-Jarige Charly Hendriks Goud !

Tijdens de Open Belgische Kampioenschappen Stijl Taekwondo heeft Charly Hendriks uit Nieuwegein een zeer goede prestatie weten neer te zetten. Ook zijn 13 jarige zoon Sander was tevens aanwezig en ook hij wist goed te presteren tijdens dit enorme grote Internationale Kampioenschap wat altijd zeer goed bezocht wordt door diverse … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: