001 -Family

PvdA viert 1 mei in Uithoorn


Geplaatst op: 7 mei 2007
De Partij van de Arbeid afdelingen Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn vierden dit jaar gezamenlijk 1 mei in het café-restaurant van sporthal De Scheg in Uithoorn. Er was gekozen voor een mix van hapje, drankje en discussie. Deze mix viel duidelijk in de smaak bij een kleine honderd aanwezigen, mede dank zij de aansprekende gastenlijst. Iedereen wilde wel eens praten met Jeltje van Nieuwenhoven, het talentvolle nieuwe kamerlid Mei Li Vos, gedeputeerde Peter Visser of europarlementariër Dorette Corbey.

Op deze doordeweekse dag bleek de aanvangstijd van 5 uur voor de meeste gasten onhaalbaar, zij waren meer of minder vastgelopen in de file. Dat sloot goed aan bij het thema van spreekster Jeltje van Nieuwenhoven, die tegenwoordig werkzaam is als OV-ambassadeur voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Met haar bekende enthousiasme riep zij de toehoorders op zich veel meer te bemoeien met het openbaar vervoer, omdat dat toch voornamelijk betaald wordt met gemeenschapsgeld.

Dorette Corbey kon wel op tijd aanwezig zijn, omdat 1 mei in Brussel, waar het Europees Parlement gevestigd is, een vrije dag is. Aan Dorette werd gevraagd wat de mening is van de PvdA over de vrije toegang tot de arbeidsmarkt van Polen en andere Oost-Europeanen per 1 mei. “Bezorgdheid daarover is niet nodig”, aldus Corbey, “in de tijd dat Spanje en Griekenland toetraden tot de EU zag je hier ook veel werknemers uit die landen, maar dat duurde niet lang, de landen werden snel welvarender en de werknemers keerden terug. Dat zal met de Polen ook zo gaan.”

“Wat wel een probleem is”, en daar kwam kamerlid Mei Li Vos aan het woord, “ is het feit dat veel Polen hier niet als werknemer komen, maar zich verhuren als zelfstandige. Dan zijn regels voor werktijden en andere arbeidsvoorwaarden niet van toepassing.” Mei Li Vos maakt zich in het parlement sterk voor de zogenaamde outsiders op de arbeidsmarkt, flex-werkers, laaggeschoolden en ook steeds meer zelfstandigen, zowel Polen als Nederlanders, bijvoorbeeld in de bouw. Zij ziet hier een nieuwe tweedeling ontstaan, want deze mensen bouwen geen pensioen op en zijn zeer kwetsbaar voor economische schommelingen. Hier ligt een taak voor de vakbond; de bond voor zelfstandigen is al de snelst groeiende binnen de FNV.

Gedeputeerde Peter Visser sprak zijn vreugde uit over de deelname van de PvdA aan het provinciebestuur. Hij verwacht daar veel goeds te kunnen doen. Als voormalig openbaar vervoer reiziger ziet hij nu vanuit zijn dienstauto (met chauffeur) met eigen ogen de wildgroei van bedrijventerreinen, de veelbesproken “verrommeling” van Nederland. Zaak voor de provincie om hier de regie op zich te nemen. Uit de zaal kwamen veel vragen over Schiphol, een onderwerp dat in deze regio sterke emoties oproept en actueel is wegens de wens van Schiphol om op korte termijn te kunnen groeien. Ook de gemeenteraden van Aalsmeer en Uithoorn bespreken deze week het Schipholbeleid.

Het kon niet uitblijven, de huidige perikelen in de landelijke PvdA kwamen tijdens deze feestelijke bijeenkomst ook aan de orde. De ervaren Jeltje van Nieuwenhoven wist de aanwezigen gerust te stellen met wat relativerende woorden: “dit hoort een beetje bij de partij, het is al vaak zo gegaan en het komt altijd wel weer goed”.

Aldus gesterkt was het goed napraten; de organisatie werd bedankt en de gasten gingen rond achten naar huis met, natuurlijk, rode rozen. Na afloop verraste het bestuur ook nog een aantal jubilarissen met rozen, wegens 25 jaar lidmaatschap.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

PvdA viert 1 mei in Uithoorn

De Partij van de Arbeid afdelingen Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn vierden dit jaar gezamenlijk 1 mei in het café-restaurant van sporthal De Scheg in Uithoorn. Er was gekozen voor een mix van hapje, drankje en discussie. Deze mix viel duidelijk in de smaak bij een kleine honderd aanwezigen, mede … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: