Hertha pakt goede overwinning richting nacompetitie

Geplaatst op: 7 mei 2007

De aftrap van de wedstrijd was al om 11.00 uur vanwege de wedstrijd in Bussum tussen BFC en Magreb, de andere twee periodekampioenen in de poule van Hertha.

Na een aftastend begin namen de Vinkeveners het heft in de wedstrijd stevig in handen en met bij vlagen flitsend combinatiespel werden de gastheren volledig van de mat gespeeld. Bij één van deze aanvallen over meerdere flanken kwam de bal bij Wessel Maijer, die een pass van Jorg Landwaart met de buitenkant rechts langs de keeper krulde: 0-1. Dit was de opmaat voor een galavoorstelling in de eerste helft van Hertha-kant. Een-tweetjes en zelfs een-twee-drietjes lieten het publiek smullen en tegenover de meerderheid op het middenveld kon Hooglanderveen niets stellen. Het werd overlopen en het was eigenlijk nog gek te noemen dat er nog maar twee goals volgden.

Eerst was het Erik Post die de bal bij de eerste paal binnenschoot na goed voorbereidend werk van Bart v/d Meijs en niet veel later schoot opnieuw Post droog met links binnen langs de liggende keeper van de thuisploeg: 0-3. Enkele kansen werden nog om zeep geholpen, maar dat was het enige minpunt in deze sterke eerste helft van de bezoekers.

Na rust deed trainer Bergsma enkele omzettingen in met name de verdediging. Zo kwamen v/d Linden, Overzee en v/d Maat in de ploeg voor Zeilstra, Peter Post en v/d Meijs. De tegenstander had zich meer ingesteld op het overwicht van haar tegenstander en kwam iets beter in de wedstrijd. De Vinkeveners waren minder scherp en effectief in de acties en keuzes, maar kreeg alsnog enkele kansen via Maijer, Post, van Breukelen en Landwaart, maar sprong hier niet goed mee om.

Aan de andere kant kreeg de thuisploeg enige grote mogelijkheden, maar doelman Voorbij wilde met een ‘clean sheet’ huiswaarts keren. Dit zou niet lukken, nadat de spits alleen op hem afkwam: 1-1.

Al met al een goede wedstrijd van Hertha-kant, waar met name de eerste helft veel goeds voorspelt voor de komende twee weken. Na afloop ging de groep naar Bussum om BFC-Magreb te bekijken en dit eindigde in 2-2 met onder andere een fabuleuze vrije trap stijf in de kruising van Magreb.

Aanstaande zondag speelt Hertha thuis tegen BFC en de week erop is de beslissingswedstrijd in Utrecht tegen Magreb. Er zal zondag om 14.00 uur worden afgetrapt op Sportpark De Molmhoek. De ploeg van Hans Bergsma rekent op uw steun!!

Na het gelijke spel van vorige week tegen Batavia ’90 in de reguliere competitie, en het daarbij behaalde periodekampioenschap, heeft het Vinkeveense SV Hertha afgelopen zondag een nette overwinning geboekt in de oefenwedstrijd tegen Hooglanderveen. In Amersfoort werd na een 0-3 ruststand uiteindelijk met 1-3 gewonnen. De aftrap van de … Lees meer »