Atlantis 1 wint in de laatste minuut

Geplaatst op: 7 mei 2007
Op zaterdag 28 april jl. speelde het door Pimentel Fasteners gesponsorde eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht thuis tegen Midlandia. Een wedstrijd die vooral in de tweede helft gelijk op ging en hierdoor tot de laatste minuut spannend bleef. Toch wist Atlantis in de laatste minuut te scoren, waardoor er met 9-8 werd gewonnen.

De wedstrijd begon in de volgende opstelling: Peter van der Wel, Jelmer Steen, Dorine Zijlstra, Nadia Bachdim in de eerste aanval en Arjen Markus, Pim de Munter, Sandra Pronk en Chantal Poolman in het verdedigende vak. Jelmer Steen speelde voor Sjirk-Jan Zijlstra, die afwezig was. Atlantis begon goed en het resultaat daarvan was dat het team in het eerste kwartier op een 3-0 voorsprong kwam. Toch kon Midlandia in de eerste helft nog meekomen, en Atlantis slaagde er niet in de voorsprong verder uit te breiden. Hierdoor was de ruststand 4-3 voor Atlantis.

De tweede helft werd de wedstrijd na de eerste tien minuten spannend. Met een stand van 5-5 kon de wedstrijd door beide ploegen worden gewonnen. Midlandia bleef telkens een punt voor op Atlantis. Hierdoor was de stand met nog acht minuten te spelen, 7-8 voor Midlandia. Binnen de beslissende acht minuten werden er drie spelers gewisseld. Lisanne van Doornik, Jacco van Koeverden Brouwer en Mark Goverse kwamen erin om tijdens de laatste minuten te zorgen voor een overwinning. Atlantis kon toch twee minuten voor tijd nog gelijk komen door een strafworp die door invaller Jacco werd gescoord. En Peter van der Wel zorgde in de laatste minuut nogmaals voor een strafworp en maakte deze ook zelf af. Het door Pimentel Fasteners gesponsorde Atlantis wist de wedstrijd dus toch verrassend te winnen met 9-8. De doelpunten kwamen deze wedstrijd van Peter van der Wel (2), Arjen Markus (2), Nadia Bachdim (2), Jelmer Steen (1), Pim de Munter (1), Jacco van Koeverden Brouwer.

De volgende wedstrijd van Atlantis is zaterdag 12 mei om 15.30 uit tegen Asonia.

Op zaterdag 28 april jl. speelde het door Pimentel Fasteners gesponsorde eerste team van korfbalvereniging Atlantis uit Mijdrecht thuis tegen Midlandia. Een wedstrijd die vooral in de tweede helft gelijk op ging en hierdoor tot de laatste minuut spannend bleef. Toch wist Atlantis in de laatste minuut te scoren, waardoor … Lees meer »