001 -Family

Toerclub De Merel houdt Molentocht


Geplaatst op: 7 mei 2007
Komen de Hollandse molens beter tot hun recht dan in een mooie lente? En als u dan ook nog op de fiets langs de molens gaat, dan is het helemaal genieten.

Tijdens de Molentocht van Toer Trimclub De Merel zult u onderweg genoeg molens zien. Neem alleen maar Kinderdijk. Drie eeuwen geleden werden daar 19 molens gebouwd die nog steeds goed onderhouden en in bedrijf zijn. De molens malen het overtollige water van de polders van de Alblasserwaard, die onder zeeniveau liggen, naar de naastgelegen rivier Lek. En die voert het weer af naar de Noordzee.

In 1997 werden de molens op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO gezet.

De Molentocht vindt plaats op zondag 20 mei. De afstand is 150 kilometer. Het is een zogenaamde vrije toertocht. Dat betekent dat u niet in groepsverband fietst (dat mag natuurlijk wel), maar er zelf op uit gaat. De route is duidelijk uitgepijld, dus u hoeft alleen maar de aanwijzingen te volgen. Bovendien krijgt u ook een duidelijke routebeschrijving mee voor het geval u toch de weg kwijt zou raken.

U kunt starten tussen 8 en 9 uur, bij Café-Bar De Paddestoel, Hofland 33A in Mijdrecht. Leden van De Merel betalen 2 euro inschrijfgeld. Dat geldt ook voor leden van andere fietsverenigingen. Niet-leden betalen vanwege de verzekering een euro meer.

De route gaat via het oude stadje Oudewater en Stolwijk naar Kinderdijk. Langs allerlei binnenweggetjes met af en toe een molen, komen we in Ottoland. Via Dirksland en Graafland komen we weer bij de Lek, die we bij Vianen oversteken. Langs IJsselstein gaan we via Harmelen weer naar Mijdrecht.

De Molentocht fietst u in uw eigen tempo. U pauzeert wanneer u dat zelf wilt. Kortom: genieten zoals u dat zelf bepaalt. Toer Trimclub De Merel ontvangt u graag op 20 mei. En vergeet uw fototoestel niet voor onderweg. De molens staan er fotogeniek bij.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toerclub De Merel houdt Molentocht

Komen de Hollandse molens beter tot hun recht dan in een mooie lente? En als u dan ook nog op de fiets langs de molens gaat, dan is het helemaal genieten. Tijdens de Molentocht van Toer Trimclub De Merel zult u onderweg genoeg molens zien. Neem alleen maar Kinderdijk. Drie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: