001 -Family

Met deze hitte tanken is nadenken!


Geplaatst op: 2 mei 2007
Uithoorn - Woensdag werd de brandweer van Uithoorn gealarmeerd voor een autobrand bij een tankstation aan de Anthony Fokkerweg in Uithoorn. Rond 12.15 uur wilde een bestuurster benzine gaan tanken voor één van de vulpunten.

Toen zij met haar autosleutels de auto uitstapte en de tankdop had losgedraaid ontstond er een explosie vanuit de tank. De vrouw kwam hierbij met de schrik vrij. De pomphouder die dit zag gebeuren, waarschuwde direct de brandweer en duwde het voertuig weg bij de pompinstallaties naar een ‘veiligere’ plek.

De brandweer was snel ter plaatse met twee voertuigen en stelde direct een onderzoek in. Al snel bleek dat het voertuig zelf niet in brand had gestaan. De steekvlam die was ontstaan, bleek te zijn veroorzaakt door statische vonkontlading tussen de vrouw en de vrijkomende benzinedampen die rondom de vulopening van de tank ruimschoots aanwezig waren.

Haar metalen autosleutels die zij in haar hand had waren een goede geleider die de vonk gemakkelijk kon overbrengen op de auto. Bij deze zomerse temperatuur ontbrandt een benzinedamp al vrij snel boven de 21 graden. Tips van de brandweer om tijdens het tanken een steekvlam of nog erger te voorkomen is:

(1) Zorg ervoor dat er geen ontstekingsbronnen in de buurt zijn zoals bijvoorbeeld, GSM of sigaretten.

(2) Wanneer je uitstapt om te gaan tanken zorg dat je een metaal geaard onderdeel vasthoudt waardoor de statische elektriciteit kan ontladen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweer Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Met deze hitte tanken is nadenken!

Uithoorn - Woensdag werd de brandweer van Uithoorn gealarmeerd voor een autobrand bij een tankstation aan de Anthony Fokkerweg in Uithoorn. Rond 12.15 uur wilde een bestuurster benzine gaan tanken voor één van de vulpunten. Toen zij met haar autosleutels de auto uitstapte en de tankdop had losgedraaid ontstond er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: