001 - Bader

Outboard Center Wilnis biedt Reddingsbrigade nieuwe Suzuki motor aan


Geplaatst op: 2 mei 2007
Afgelopen donderdag heeft Outboard Center Wilnis de reddingsvlet van Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (RVP) in samenwerking met Suzuki Nederland (B.V. NIMAG) voorzien van een gloednieuwe buitenboordmotor. De RVP moet haar materialen putten uit sponsoring van het locale bedrijfsleven. Deze nieuwe Suzuki-motor is daarom een zeer welkom gebaar.

Schaap over de dam
Eigenaar Jan Nap van Outboard Center Wilnis is erg enthousiast over de Reddingsbrigade: “De Reddingsbrigade voert haar werk uit puur met vrijwilligers. Ik vind dat de Reddingsbrigade in Vinkeveen zeer goed werk verricht en daarom ook moet worden voorzien van goede materialen.” Jan Nap vervolgt: “De Reddingsbrigade moet het over het algemeen met zeer oud materiaal doen en is geheel afhankelijk van sponsors. Die blijken zich nog veel te weinig vanuit onze regio op te werpen. Ik hoop dat als er één schaap over de dam is er meer zullen volgen.”

Meer inzetten dan verwacht
“Veel mensen weten niet precies wat de Reddingsbrigade in De Ronde Venen allemaal doet. Terwijl ons werk in de zomer toch ieder weekend de inzet van meerdere vrijwilligers vergt. Vanaf half juni tot begin september zijn we ieder weekend op de Vinkeveense Plassen te vinden met onze reddingsvlet.” Vertelt Johan van Gerven, voorzitter van de Reddingsbrigade. “Wij patrouilleren dan in het recreatiegebied en helpen mensen met EHBO of bijvoorbeeld zeilboten in moeilijkheden. Dat komt toch nog vaker voor op de Vinkeveense Plassen dan men mogelijk verwacht. Wij oefenen regelmatig met de Brandweer om onze samenwerking zo optimaal mogelijk te krijgen. Een betrouwbare motor is dan natuurlijk essentieel.”

Bewaking evenementen
Johan van Gerven vult aan: “Deze reguliere taken zijn niet het enige wat wij doen. We zijn ook te vinden bij evenementen zoals de Rap en Ruig Race, Nacht van Neptunus en de Gondelvaart in Wilnis op Koninginnedag. Dus voor verschillende evenementen op en rond het water kunnen wij gevraagd worden voor bewaking en EHBO.”

Meer informatie
Meer informatie over Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (RVP) is te vinden op www.zdrv.nl. De Reddingsbrigade is nog op zoek naar sponsors voor onder meer nieuwe onderdelen van de Reddingsvlet. Wilt u de Reddingsbrigade steunen, neem dan contact op via pr@zdrv.nl of bel 0297-284085. Lid worden van de Reddingsbrigade kan natuurlijk ook, mail dan naar rvp@zdrv.nl of bel Hans Verburg op 0297- 286050.
Meer informatie over Outboard Center Wilnis vindt u op www.outboardcenterwilnis.nl.

Sponsors
De Reddingsbrigade wil de huidige sponsors bedanken voor hun bijdrage: Outboard Center Wilnis en Jachthaven Omtzigt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Outboard Center Wilnis biedt Reddingsbrigade nieuwe Suzuki motor aan

Afgelopen donderdag heeft Outboard Center Wilnis de reddingsvlet van Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen (RVP) in samenwerking met Suzuki Nederland (B.V. NIMAG) voorzien van een gloednieuwe buitenboordmotor. De RVP moet haar materialen putten uit sponsoring van het locale bedrijfsleven. Deze nieuwe Suzuki-motor is daarom een zeer welkom gebaar. Schaap over de damLees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: