Vinken verslaat koploper

Geplaatst op: 1 mei 2007
Het korfbalteam van De Vinken deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken.

Na een matige eerste helft verschalkten de volgelingen van Dirk van der Vliet de bijna zekere kampioen OVVO uit Maarssen. Met de 12-11 overwinning veroverde de Bouthoornequipe twee kostbare punten in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse. De Vinkeveners hebben in de komende weken tegen het onderaanstaande KOAG en het eveneens nog niet veilige IJsselvogels nog twee bijzonder spannende wedstrijden te gaan.

Straffe wind
In de eerste helft leek het erop dat de straffe wind de belangrijkste spelbreker was. Op het eigen kunstgras kwam de Teletrainingformatie bijzonder moeizaam uit de startblokken. Waar De Vinken haar schoten telkens de mand zag missen, kreeg OVVO na tien minuten de smaak te pakken. Vinken’s defensie met Susanne de Wit, Helene Kroon, Peter Kooijman en Pascal Kroon kwam steeds meer onder druk te staan. In de tiende minuut opende OVVO de score om in minuut zestien via een strafworp 0-2 te laten aantekenen. Na de vakwissel hadden Charita Hazeleger, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Arjan Kroon het ook niet makkelijk. Een tweede strafworp leverde OVVO 0-3 op.

Pas in de achttiende minuut kon de Bouthoornformatie iets terug doen. Susanne de Wit liet het thuispubliek voor het eerst juichen: 1-3. Maar de Vinkeveense misère was nog niet over. OVVO’s hoofdaanvaller Brouwer wist binnen twee minuten even zovaak te scoren en een troosteloze 1-5 tussenstand was het resultaat. Toch herpakte de thuisploeg zich langzaam maar zeker. Via treffers van Peter Kooijman en Pascal Kroon werd het vlak voor rust 3-5. Een Maarssense treffer bepaalde de ruststand op 3-6.

Strafworpen
Direct na de thee kon De Vinken toch weer aanhaken. Aanvoerder Arjan Kroon was vanaf de stip trefzeker. De leidsman was niet zuinig met strafworpen. Ook OVVO liet een kort hierna verkregen vrije worp niet onbenut: 4-7. Een afstandstreffer van Pascal Kroon deed de Vinkeveense hoop weer even herleven, maar enkele minuten later maakten de koplopers duidelijk waarvoor zij kwamen. Met hun achtste treffer kwam het Maarssense kampioenschap weer ietsje dichterbij.

Alleen toen knapte er iets. Enkele letterlijke misstappen en een paar tegenvallers brachten de bezoekers danig uit het lood. Een zichtbaar ongeïnspireerd OVVO moest lijdzaam toezien dat een steeds fanatieker Vinken langzaam dichterbij kwam. Twee benutte strafworpen (eerst Arjan Kroon en later Helene Kroon) leverden al 7-8 op. De afstandstreffer van de zojuist oom geworden Peter Kooijman bracht de thuisploeg zelfs langszij. Vervolgens verschalkte Mariska Meulstee haar tegenstandster en via een benutte doorloopbal zette zij de Bouthoornformatie voor het eerst op voorsprong.

Spannend slot
Het leek te mooi om waar te zijn. Dat moeten ze in Maarssen ook gedacht hebben. Een simpel maar doeltreffend afstandsschot bracht OVVO weer langszij en met alweer een strafworp mochten de bezoekers de voorsprong weer overnemen. Toch was het heilige vuur bij de kampioenspretendenten eruit.

Peter Kooijman bracht tien minuten voor tijd de teams opnieuw op gelijke hoogte: 10-10. Het talrijke publiek ging er eens goed voor zitten.

Luidruchtig aangemoedigd door het trouwe thuispubliek kreeg De Vinken vleugeltjes. Arjan Kroon gaf het goede voorbeeld, vakgenoot Peter Koeleman deed het nog eens dunnetjes over en opeens stond De Vinken twee punten voor. Een laatste stuiptrekking van OVVO was onvoldoende om het ontketende Vinken van de overwinning af te houden. Het leek alsof de thuisploeg met de fraaie 12-11 zege het kampioenschap had binnen gehaald. Het bleef die middag nog lang onrustig op de Molmhoek.

Op 12 mei om 15.30 uur speelt De Vinken de volgende thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat KOAG uit Krimpen a.d. IJssel.

Het korfbalteam van De Vinken deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken. Na een matige eerste helft verschalkten de volgelingen van Dirk van der Vliet de bijna zekere kampioen OVVO uit Maarssen. Met de 12-11 overwinning veroverde de Bouthoornequipe twee kostbare punten in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse. De … Lees meer »