001 -Family

Toerclub De Merel houdt Bloesemtocht


Geplaatst op: 27 april 2007
Wilt u genieten van een prachtige tocht door de Hollandse natuur? Langs mooie Hollandse rivieren? Waarbij andere fietsers u uit de wind houden? Dan ziet fietsclub De Merel u graag op 6 mei bij haar Mereltoer.

De bloesem is dankzij het mooie zomerweer al weken te bewonderen. Hopelijk is er op zondag 6 mei ook nog genoeg bloesem te zien.

De afstand van deze Bloesemtocht bedraagt 150 kilometer. Van deelnemers wordt dus wel verwacht dat men over een goede basisfietsconditie beschikt. Omdat deze tocht in groepsverband wordt verreden, kunt u zich natuurlijk lekker 'verstoppen' in de groep. Ervaren voorrijders geven het tempo aan. Dat ligt tussen de 25 en 30 kilometer per uur, afhankelijk van de deelnemers. Deze voorrijders houden u uit de wind, en dan is het lekker meefietsen in de groep.

De route gaat eerst naar Vianen. Daar gaan we de brug over. Via Nieuwland en Leerdam wordt de rivier de Linge bereikt. Deze rivier wordt gevolgd tot Buren. De bloesem is wellicht op zijn retour. Anders moeten we het doen met de vruchten die al beginnen uit te lopen. En met de schitterende vergezichten langs en over de rivier.

De koffiestop is in de Betuwe, in het oude stadje Buren. We hebben er dan 86 kilometer opzitten.

Bij Culemborg steken we met de pont de Lek over. Via Vreeswijk wordt weer op huis aan gekoerst.

De start is om 8 uur bij Café-Bar De Paddestoel, Hofland 33A in Mijdrecht. Leden van De Merel betalen 2 euro inschrijfgeld. Niet-leden betalen vanwege de verzekering een euro meer. Kom vanwege de inschrijving graag wat vroeger, zodat we op tijd kunnen vertrekken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toerclub De Merel houdt Bloesemtocht

Wilt u genieten van een prachtige tocht door de Hollandse natuur? Langs mooie Hollandse rivieren? Waarbij andere fietsers u uit de wind houden? Dan ziet fietsclub De Merel u graag op 6 mei bij haar Mereltoer. De bloesem is dankzij het mooie zomerweer al weken te bewonderen. Hopelijk is er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: