001 -Family

Zonnige presentatie boek over de Vinkeveense Plassen & Botshol


Geplaatst op: 26 april 2007
Mooier weer was ondenkbaar tijdens de feestelijke presentatie van het boek ‘De Plassen’ bij strandpaviljoen Eiland Eén. De bedenkers, makers èn uitgevers van het boek, grafisch ontwerpbureau TWEED BNO uit Vinkeveen, hadden een leuke verrassing in petto voor de burgemeesters van De Ronde Venen, Marianne Burgman, en van Abcoude, Jan Streng: zij mochten zelf hun eerste exemplaren uit het water van de Vinkeveense Plassen hengelen.

Dat deden ze beiden behendig en na het uitpakken konden ze zich laten verrassen door de – gelukkig droog gebleven – inhoud van het boek. Op de ongedwongen receptie spraken beide burgemeesters hun waardering uit over het boek dat handelt over een belangrijke bindende factor tussen de (nu nog) twee gemeentes: de Vinkeveense Plassen en Botshol

Voor het boek is veel speciaal gefotografeerd, o.a. door Marjon Steenbergen, zelf woonachtig op een boot aan de Zuidplas. Daarnaast zijn door vele anderen fotografische bijdragen geleverd voor specifieke onderwerpen, zoals vissen, duiken, waterskiën, flora, fauna, etc.

Het kijkboek van 160 pagina’s is ingedeeld in 6 hoofdstukken. Elk hoofdstuk behandelt een gedeelte van de plassen: Botshol, Achterbos, Legakkers, Zandeilanden, Zuidplas en Kleine Plas. De hoofdstukken starten telkens met een prachtige luchtfoto van het betreffende gebied. De vele foto’s zijn verder afwisselend groot afgebeeld over twee pagina’s (panorama) of klein maar gegroepeerd tot series rond een bepaald thema. Op weer andere pagina’s zijn foto’s gecombineerd met leuke weetjes over bijvoorbeeld de waterhuishouding van het gebied of onderwerpen die in historisch perspectief zijn geplaatst. Het boek begint met enkele korte hoofdstukken die betrekking hebben op de ontstaansgeschiedenis van de plassen, n.l. het turfwinnen, het zandafgraven en de ontwikkeling tot recreatiegebied.

Naast het prachtige kijkboek is er ook een set van 4 luchtfotoposters (50 x 70 cm) beschikbaar en een set van 8 leuke ansichtkaarten. Op de website www.deplassen.nl kunt u rechtstreeks online bestellen of kijken waar de overige verkooppunten zijn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Tweed BNO

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zonnige presentatie boek over de Vinkeveense Plassen & Botshol

Mooier weer was ondenkbaar tijdens de feestelijke presentatie van het boek ‘De Plassen’ bij strandpaviljoen Eiland Eén. De bedenkers, makers èn uitgevers van het boek, grafisch ontwerpbureau TWEED BNO uit Vinkeveen, hadden een leuke verrassing in petto voor de burgemeesters van De Ronde Venen, Marianne Burgman, en van Abcoude, Jan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: