001 -Family

Campagne “Energiebesparing houdt huis”, De Ronde Venen heeft de primeur


Geplaatst op: 26 april 2007
Mijdrecht - Wethouders Jan van Breukelen (sociale zaken) en Jac Dekker (milieu) gaven op 26 april de aftrap van de actie ‘Energiebesparing houdt huis’ die in verschillende gemeenten in de regio noordwest Utrecht gevoerd zal worden. De gemeente De Ronde Venen had de primeur.

Wat houdt de actie in?
Energie houdt huis is een campagne die mede wordt gefinancierd door het ministerie van VROM en de provincie Utrecht. Huishoudens krijgen de mogelijkheid om tegen een gereduceerd bedrag een Energiespaarbox aan te schaffen waarmee zij energie (en dus ook milieu)besparende maatregelen kunnen treffen in huis.

Voor huishoudens met een minimum besteedbaar inkomen is de energiebox gratis. Niet alleen ontvangen deelnemende huishoudens de Energiebox (een doos met daarin energiebesparende materialen zoals bijvoorbeeld spaarlampen en een water-besparende douchekop). De Energiebox wordt thuis gebracht door een adviseur die dan ook de thuissituatie doorneemt en met de bewoners bespreekt en met hen een energiebesparingsplan maakt. Daarnaast helpt de adviseur met het installeren van materiaal uit de Energiespaarbox.

De stichting Milieuzorg Utrecht verzorgt de huisbezoeken en de milieudienst Noord-West Utrecht voert mede de projectcoördinatie. Woningbouwvereniging Westhoek Wonen ondersteunt het project.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Campagne “Energiebesparing houdt huis”, De Ronde Venen heeft de primeur

Mijdrecht - Wethouders Jan van Breukelen (sociale zaken) en Jac Dekker (milieu) gaven op 26 april de aftrap van de actie ‘Energiebesparing houdt huis’ die in verschillende gemeenten in de regio noordwest Utrecht gevoerd zal worden. De gemeente De Ronde Venen had de primeur. Wat houdt de actie in?Energie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: