001 -Family

Afschermplicht pluimvee opgeheven


Geplaatst op: 25 april 2007
Sinds zondag 15 april is het niet meer nodig om pluimvee af te schermen. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft dit besloten.

De afschermplicht die sinds 7 maart gold voor alleen commercieel gehouden pluimvee, is ingetrokken omdat er bij de monitoring van wilde vogels in Nederland en in de Europese Unie geen besmettingen zijn gevonden en de vogeltrek over zijn piek heen is. Voor de houders van hobbypluimvee gold de afschermplicht van 7 maart jl. niet. Enkele andere maatregelen blijven van kracht. Het gaat hierbij onder meer om de verplichting voor bedrijfsmatige houders van gevogelte om de dieren afgeschermd te voederen en te drenken.

Commercieel pluimvee mag daarnaast ook geen water drinken dat afkomstig is van oppervlaktewater. Verder is er een verbod bepaalde vogels tijdelijk op één locatie te verzamelen. Hobbypluimveehouders wordt geadviseerd dezelfde regels te hanteren als de commerciële pluimveehouders.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afschermplicht pluimvee opgeheven

Sinds zondag 15 april is het niet meer nodig om pluimvee af te schermen. Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft dit besloten. De afschermplicht die sinds 7 maart gold voor alleen commercieel gehouden pluimvee, is ingetrokken omdat er bij de monitoring van wilde vogels in Nederland en in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: