001 -Family

Brandweer breekt winkel open, geen brand


Geplaatst op: 25 april 2007
Uithoorn- In de nacht van dinsdag op woensdag werd de brandweer van Uithoorn rond 00.30 uur gealarmeerd voor een automatische brandmelding in Winkelcentrum Amstelplein te Uithoorn. De brandweer, die snel ter plaatse was, stelde direct een onderzoek in. 

Hieruit bleek dat één van de melders in de dierenpraktijk in werking was getreden. Direct werd de sleutelhouder van het winkelcentrum gealarmeerd en werd het pand door de brandweer van buitenaf bekeken op mogelijke sporen van brand. Al schijnend met een zaklamp naar binnen ontstond het vermoeden dat er achter een binnenwand met daarin een raam rookontwikkeling te zien was. 

Omdat de sleutelhouder nog niet ter plaatse was en de brandweer dus direct naar binnen moest, werd onder het toeziend oog van de politie de deur van het pand geforceerd. Binnen aangekomen bleek gelukkig geen sprake van brand. De ‘rook’ die van buitenaf werd gezien bleek te zijn veroorzaakt door vertekening in het raam dat al een geruime tijd geen sopje heeft gehad. De oorzaak van de automatische brandmelding bleek een kapotte brandmelder.  

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Brandweer Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer breekt winkel open, geen brand

Uithoorn- In de nacht van dinsdag op woensdag werd de brandweer van Uithoorn rond 00.30 uur gealarmeerd voor een automatische brandmelding in Winkelcentrum Amstelplein te Uithoorn. De brandweer, die snel ter plaatse was, stelde direct een onderzoek in. Hieruit bleek dat één van de melders in de dierenpraktijk in werking was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: