001 -Family

Tentoonstelling Dorpsgenoten & Hollandgänger in Museum De Ronde Venen


Geplaatst op: 25 april 2007
Met “Hollandgänger” werden ze vroeger aangeduid. Duitse arbeiders met een vaak uitzichtloos bestaan dat hen deed besluiten voor enige maanden naar het “steinreiche Holland” te trekken. Vanaf begin 1600 trokken zij jaarlijks als seizoenarbeiders de grens over. Gedreven door rijk makende verhalen die in kleine woonkernen van mond tot mond waren gegaan. Hier hopend werk te vinden in veengebieden of op boerenhofsteden.

Op 5 mei wordt de tentoonstelling Dorpsgenoten & Hollandgänger geopend in Museum De Ronde Venen. De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met de historische vereniging “De Proosdijlanden” en vertelt over de Duitse seizoensarbeiders die van de 17e tot de 19e eeuw naar De Ronde Venen kwamen om hier te werken in de turfindustrie.

Wie waren deze mensen? Waarom kwamen ze helemaal hierheen? Wat deden ze hier? Waar woonden ze en welke sporen hebben ze hier achtergelaten? Allemaal vragen die zullen worden beantwoord in deze bijzondere tentoonstelling.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.museumderondevenen.nl of mailen naar info@museumderondevenen.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tentoonstelling Dorpsgenoten & Hollandgänger in Museum De Ronde Venen

Met “Hollandgänger” werden ze vroeger aangeduid. Duitse arbeiders met een vaak uitzichtloos bestaan dat hen deed besluiten voor enige maanden naar het “steinreiche Holland” te trekken. Vanaf begin 1600 trokken zij jaarlijks als seizoenarbeiders de grens over. Gedreven door rijk makende verhalen die in kleine woonkernen van mond tot mond … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: