001 - Mijdrecht Dorp

Mastwijk Taekwondo, 3 zilver bij Open Challence Cup België


Geplaatst op: 25 april 2007
15 Landenteams waren aanwezig op één van de grootste Kampioenschappen van België ter voorbereiding van de 2de Wereld Kampioenschappen Stijl Taekwondo te Korea in juni.

Matswijk Taekwondo was natuurlijk ook aanwezig met een kleine afvaardiging en dit was een zware uitdaging voor de deelnemers.

Shanna van Mens en Sander Hendriks , beiden jeugdselectieleden hadden een moeilijke opdracht want zij moesten namelijk een ereplaats proberen te bemachtigen.

Maar er waren nog een aantal deelnemers meegekomen en dit waren: Lotte Besseling, Cindy de Jong, Charly Hendriks en Kathelijne van der Woude.

Ook zij gingen hun best doen om bij de eerste drie te eindigen en dat zou een zware opgave gaan worden want er waren vele toppers aanwezig.

Zo’n 400 deelnemers konden elkaar gaan bestrijden op 5 velden en teams van o.a. Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, en topteams Denemarken, Spanje en Turkije waren enkele van de tegenstanders.

Coach Marcel Fiorenza had de taak om alles in goede banen te leiden en ook dit was een moeilijk karwei.

De deelnemers poules bij de junioren waren zeer groot en Kathelijne van der Woude kon zich nog niet echt duidelijk laten zien en werd vijfde maar voor Kathelijne weer een zeer goede wedstrijdervaring erbij.

Ook Lotte Besseling kreeg het zwaar en zij wist tevens in een grote zware poule goed te presteren en kon net geen eremetaal bemachtigen en zij werd vierde.

De pas 10 jarige Cindy de Jong kon in haar poule ook nog niet genoeg overtuiging laten zien en ook zij viel niet in de prijzen.

Charly Hendriks wist na de pauze in de seniorenklasse na een aantal ronden een fantastische zilveren medaille te verdienen en hiermee werd duidelijk dat er toch kansen waren.

Charly kan trots terugkijken op een mooie prestatie en een zeer verdiende zilveren medaille.

De 12 jarige zoon van Charly, Sander Hendriks liep samen met de 16 jarige Shanna van Mens in de duo’s A-klasse (zwarte banden en hoger) waar de concurrentie zeer zwaar is een aantal goede ronden en ook zij lieten zien dat hard trainen zijn vruchten afwerpt en zo konden zij ook een mooie zilveren plaats bemachtigen na een mooie spannende strijd.

Een goede prestatie van deze twee jeugdleden van de Nationale Selectie en zij laten hierbij zien dat er wel degelijk rekening met hun moet worden gehouden in deze klasse met bijna alleen maar oudere en meer ervaren deelnemers dan Sander en Shanna.

Maar er was meer want Sander wist in de A-klasse individueel nogmaals zilver te bemachtigen! En dat was zijn tweede zilver en hiermee wordt zijn plaats in de Nationale Jeugd Selectie extra stevig.

3 x mooie zilveren medailles en een aantal positieve wedstrijdervaringen rijker op een Kampioenschap als deze is een prima prestatie en coach Marcel Fiorenza kon tevreden huiswaarts met zijn team.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Taekwondo, 3 zilver bij Open Challence Cup België

15 Landenteams waren aanwezig op één van de grootste Kampioenschappen van België ter voorbereiding van de 2de Wereld Kampioenschappen Stijl Taekwondo te Korea in juni. Matswijk Taekwondo was natuurlijk ook aanwezig met een kleine afvaardiging en dit was een zware uitdaging voor de deelnemers. Shanna van Mens en Sander Hendriks … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: