001 - Bader

Aalsmeerse basisscholen 'adopteren een monument'


Geplaatst op: 24 april 2007
Aalsmeer - Woensdag 25 april herdenken leerlingen uit groep 8 van De Brug, Oosteinder en Zuidooster de Tweede Wereldoorlog. Ook staan de kinderen stil bij het feit dat op veel plaatsen in de wereld oorlog nog steeds aan de orde van de dag is. Plaats van handeling is de Raadskelder in het gemeentehuis. Na de herdenking volgt een bloemlegging bij de gedenksteen voor het gemeentehuis. Het thema van dit jaar is 'Vrijheid maak je met elkaar'.

Om 9.55 uur worden de kinderen in de Raadskelder ontvangen en welkom geheten door burgemeester Hoffscholte. Dhr. De Boef, die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, zal vervolgens zijn indrukwekkende verhaal vertellen. Daarna dragen de scholieren hun zelf gemaakte gedichten voor. Na de pauze krijgen de leerlingen witte anjers die in de V-vormen worden gestoken bij de gedenksteen in de gevel van het gemeentehuis.

De herdenking van 25 april vindt plaats in het kader van het project 'Adopteer een monument' dat gericht is op basisschoolkinderen uit groep 8. Centraal in dit project staat de 'adoptie' van een oorlogsmonument door een basisschool. Met het project worden de verhalen achter oorlogsmonumenten aangewend voor educatieve doeleinden. Meer informatie over het project is te vinden op: www.adopteereenmonument.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerse basisscholen 'adopteren een monument'

Aalsmeer - Woensdag 25 april herdenken leerlingen uit groep 8 van De Brug, Oosteinder en Zuidooster de Tweede Wereldoorlog. Ook staan de kinderen stil bij het feit dat op veel plaatsen in de wereld oorlog nog steeds aan de orde van de dag is. Plaats van handeling is de Raadskelder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: