001 -Family

Wilnis krijgt speelobject op zonne-energie


Geplaatst op: 24 april 2007
In Wilnis komt het eerste wooncomplex te staan dat geheel voldoet aan het Keurmerk Zonnewoning. Dit betekent dat het wooncomplex voldoet aan de verschillende eisen op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort. Zonnezijde wordt een voorbeeldproject op het gebied van duurzaam bouwen en dient als een bron van inspiratie en ervaring voor de an-dere projecten in de gemeente De Ronde Venen. Om dit te vieren hebben projectontwikke-laar Hollands Midden en architectenbureau H.W. Van der Laan de gemeente een waarde-cheque gegeven om een speelobject te laten maken dat niet alleen werkt op zonne-energie, maar ook spelenderwijs laat ervaren hoe zonne-energie werkt.

Zonnebloem als zonne-speelobject
In de natuur draait een zonnebloem met de zon mee. Bij het speeltoestel Zonnebloem kun-nen kinderen de kop van de zonnebloem handmatig draaien. In het hart van de bloem is een rond zonnepaneel geplaatst. Door de zonnebloem op de zon te richten, gaat de bloe-menkrans draaien. Harder als de bloem goed op de zon gericht staat, zachter als de bloem van de zon af gedraaid wordt. Ook kunnen de kinderen de bloem langzamer laten draaien door schaduw op het paneel te werpen of door het zonnepaneel af te dekken met een voorwerp of met hun handen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wilnis krijgt speelobject op zonne-energie

In Wilnis komt het eerste wooncomplex te staan dat geheel voldoet aan het Keurmerk Zonnewoning. Dit betekent dat het wooncomplex voldoet aan de verschillende eisen op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort. Zonnezijde wordt een voorbeeldproject op het gebied van duurzaam bouwen en dient als een bron van inspiratie en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: