Legmeervogels C4 Kampioen

Geplaatst op: 23 april 2007

Binnen 5 minuten na de aftrap profiteerde Swift van een kans. De linksbuiten van Swift wilde een voorzet geven, die voor Legmeervogels heel onfortuinlijk in de linker benedenhoek verdween. De coach van Legmeervogels had de spelers hiervoor gewaarschuwd, maar vooral benadrukt dat ze, ook bij een achterstand, moesten blijven proberen te voetballen en vooral de rust te bewaren om te blijven overspelen. De kansen zouden vanzelf komen.

Na 15 minuten resulteerde het goede spel van Legmeervogels in de terechte gelijkmaker. De bal werd van links voor gegeven en door Dennis Asberg direct als een volley in de rechterbovenhoek van de goal geschoten. Na deze goal had Legmeervogels gedurende de hele eerste helft het betere van het spel. Swift was maar liefst met 19 spelers naar het complex aan de randhoorn gekomen, maar durfde toch in de eerste helft niet te wisselen. 5 minuten na onze eerste treffer, brak onze spits Jeroen Kramer door en via een goed schot, kwamen wij verdiend op 1-2. Vlak daarna kreeg Jeroen Tjalsma de bal op links en via een op het oog houdbare bal, die flink stuiterde kwamen wij op 1-3 voorsprong. Deze voorsprong was zeer terecht, maar ook mede te danken aan een tweetal fantastische reddingen van onze keeper, Stefan Haarsma.

In de rust, heeft de legmeervogels coach, Rob Haarsma, de spelers op het hart gedrukt, dat hun spel weliswaar indrukwekkend was, maar dat zij in de tweede helft rekening moesten houden met een andere tegenstander, die gemotiveerd zou zijn om een gelijkspel af te dwingen. Immers, dit zou voor Swift voldoende zijn om het kampioenschap mee te nemen naar Amsterdam.

Met een drietal strategische wissels bleef het spel van Legmeervogels onaangetast en had Legmeervogels het beste van het spel. Wederom Jeroen Kramer kreeg de bal aangespeeld van de goed spelende mid-mid Bernard Dirkse. Via een goed afstandschot kwamen wij op 1-4. Omdat Legmeervogels moest winnen, was dit de genadeklap.

Na enkele emotionele momenten en vervelende kleine incidenten tussen de scheidsrechter en enkele spelers van Swift werd het spel 10 minuten onderbroken. In onderling goed overleg is alsnog besloten de wedstrijd te hervatten.

Na deze periode brak de betere periode aan voor Swift. Via een vrije trap werd de bal door een Swift speler fantastisch onhoudbaar ingeschoten. Na deze goal kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Aan het einde waren de boys moe, maar voldaan en hebben wij samen met de ouders een fantastische, gezellige borrel genomen.

De trainer, heeft de boys de complimenten gegeven voor een fantastisch seizoen, wat nog een vervolg krijgt door een drietal toernooien en een leuke afsluiting met de jongens en de ouders,

Op zondag 22 april jl. heeft de C4 van Legmeervogels, onder perfecte omstandigheden, op het hoofdveld van Legmeervogels een topprestatie neergezet, door Swift C3 te verslaan met 4-2 en het kampioenschap in de 3e klasse binnen te halen. Binnen 5 minuten na de aftrap profiteerde Swift van een kans. De … Lees meer »