001 -Family

Dames 1 V.V. Atalante sluit mooie competitie af met verlies


Geplaatst op: 23 april 2007
Vinkeveen - Vrijdag 20 april stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor het kampioenenteam. Dames 1 gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame was erop gebrand om ook deze laatste wedstrijd te winnen. Voor de kampioenen was het al duidelijk, maar er stond voor de dames uit Zaandam nog veel op het spel. Zij maakten nog volop kans op directe promotie naar de regiodivisie.

In de eerste set werd er hard geserveerd door de tegenpartij, waarbij onze libero Marlieke Moen geblesseerd raakte. Zij kon deze set niet meer in actie komen en de middenspeelsters Inge Versteeg en Marleen Sondermeijer moesten nu zelf de pass verzorgen. De punten liepen snel op en Atalante keek tegen een achterstand aan. Door slim spelen van Mirjam van der Strate kwamen de dames nog wel wat punten terug, maar niet genoeg om de set te pakken. 17-25 was het resultaat.

De uitwedstrijd, de allereerste competitiewedstrijd, verliep ook op deze manier. Die wedstrijd werd uiteindelijk toen nog gewonnen. De dames werden heftig toegesproken door coach Frans Roos om ze zo weer op scherp te zetten. Marlieke was genoeg opgelapt om weer te kunnen spelen en kwam er weer in deze set. Er werd een stuk beter gespeeld en mede door de harde klappen van Irma Schouten en goed blokkeren van Marleen Sondermeijer werd een grote voorsprong opgebouwd. De rest van de set bleef het spel goed, er werd geconcentreerd en netjes gespeeld en dit resulteerde in setwinst 25-15.

De derde set bleven de passes goed bij spelverdeelster Nancy Schockman komen. Zij kon het spel goed verdelen en de aanvalster deden hun werk door de ballen op de grond te slaan. Mede door de goede tactische ballen van Inge Versteeg en een goede service van Carin van Tellingen werd deze set met 25- 14 gewonnen.

Zaanstad was murw geslagen door deze opmars van de Vinkeveense dames. Het was nu zaak om door te duwen en de winst in deze wedstrijd vast te stellen. Helaas lukte dit de dames niet. Door de vele fouten aan de kant van Atalante wist Zaanstad uit te lopen. Er werd niet meer gescoord aan het net en Zaanstad liet een goed blok zien. De spanning liep op bij de Vinkeveense dames. Loes Kuyper (D2) werd binnen de lijnen gebracht, maar helaas kon ook zij het tij niet keren. Met 18-25 ging de setwinst naar Zaanstad.

De tweede vijfsetter van dit seizoen was een feit en hierop hadden de kampioenen niet gerekend. Het spelbeeld was hetzelfde als dat van de vierde set. Frans Roos probeerde wederom het team op de rails te krijgen en bracht Loes Kuyper weer in het veld. Met haar linkshandige aanval is het toch altijd weer omschakelen voor de tegenpartij. Het gewenste resultaat werd behaald, maar helaas was het niet voldoende. Met 9-15 ging de vijfde set geheel terecht naar het beter spelende Zaanstad.

Ondanks de laatste verliespartij kan dames 1 met een goed gevoel terug kijken op deze competitie. De dames zijn kampioen geworden met een ruime vijftien punten voorsprong op de nummer 2. Helaas werd er ook nog afscheid genomen van hardhitter Marleen Sondermeijer. Zij gaat volgend jaar beginnen met de PABO en dit is niet meer te combineren met het volleybal. Dit seizoen heeft zij laten zien van grote waarde te zijn voor het team, dus ze zal gemist worden!

Het seizoen is echter nog niet helemaal over. Op zaterdag 12 mei spelen de meiden nog de bekerfinale in Soest. Kom allen, schreeuw, juich en roep hen naar de dubbel! De wedstrijd zal waarschijnlijk om 18.00 uur gespeeld worden in de Bunt.

Voor meer informatie en het laatste nieuws kunt u terecht op www.vv-atalante.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dames 1 V.V. Atalante sluit mooie competitie af met verlies

Vinkeveen - Vrijdag 20 april stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor het kampioenenteam. Dames 1 gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame was erop gebrand om ook deze laatste wedstrijd te winnen. Voor de kampioenen was het al duidelijk, maar er stond voor de dames uit Zaandam nog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: