001 -Family

Dylan Brugman presteert uitmuntend in Zwijndrecht


Geplaatst op: 23 april 2007
Om zichzelf te plaatsen voor het NK moesten drie jongens van GVM zaterdag 14 april naar Zwijndrecht. Er waren 2 mogelijkheden, de eerste 8 gingen direct naar de finale en de nummers 9 tot en met 20 naar een play-off, vanuit die play-off gaan er nog 6 turners naar het NK.

In de tweede wedstrijd kwamen 2 turners van GVM in actie, eigenlijk zouden dit er drie moeten zijn maar door een blessure moest er een verstek laten gaan. Benjamin en Koen kwamen als eerste in actie op de vloer. En beide turners begonnen erg goed Benjamin scoorde met 15.15 net iets hoger dan de 14.95 van Koen; op voltige was dat net andersom, Koen scoorde 17.30 waar Benjamin 16.40 scoorde. De twee turners hielden elkaar dus goed in de gaten en op deze manier hielden ze elkaar ook lekker scherp. Op ringen liep Koen weer wat uit, hij scoorde hier 13.70 en Benjamin scoorde hier 13.45, maar Benjamin wist op sprong weer een heel stuk in te lopen, hij scoorde hier namelijk 19.20 tegen de 18.90 van Koen. En ook op brug en rek zou Benjamin hij scoorde op deze toestellen 14.50 en 16.25 en kwam hiermee tot de eindscore van 94.90, Koen scoorde op brug en rek nog een 13.95 en een 16.05, en hiermee kwam de eindscore precies op, u raad het al, 94.90. Benjamin en Koen waren zaterdag dus precies even goed en werden beide 28ste van Nederland in het niveau pupil 9. Dit is een hele knappe prestatie van deze jongens omdat zij voor het eerst op zo’n hoog niveau turnen.

Dylan Brugman zou in de derde wedstrijd zijn krachten meten met de beste 37 turners van Nederland in het niveau jeugd 7. Ook Dylan turnt dit jaar voor het eerst in dit niveau. Dylan had zich als elfde geplaatst voor deze wedstrijd en dat bood uitzicht op een plek bij de eerste 20 en dus de play-offs. Dylan moest beginnen op vloer en begon gelijk met een prima score, hij scoorde namelijk 12.00. Op voltige zijn volgende toestel, had hij tot nu toe nog geen een keer heel goed gepresteerd op de wedstrijden, maar nu het er op aankwam zette hij een hele bijzondere oefening neer en hij scoorde op dit moeilijke toestel een 9.00 ondanks dat zijn suisse simple niet geteld werd. Op ringen zette Dylan een hele degelijke en zeer netjes uitgevoerde oefening neer, vooral de achteropzet werd met zeer veel ruimte uitgevoerd en met deze oefening scoorde hij dan ook een 10.80 en dit was de tweede hoogste score op dit toestel. Op sprong op sprong scoorde Dylan ook erg goed met een 12.20 en ook op brug sloeg hij een grote slag ook hier scoorde hij de tweede hoogste score met een 11.90. Op rek scoorde Dylan een 9.65 en dat was een redelijke score. Hiermee kwam zijn eindscore op 65.55 en hiermee kwam hij maar 0.60 tekort voor het podium, Dylan werd uiteindelijk vijfde en dat is nog nooit gepresteerd op dit niveau door een GVM turner, ook plaatste Dylan zich voor het eerst in zijn carrière voor de Nederlandse kampioenschappen. Dylan GEFELICITEERD.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dylan Brugman presteert uitmuntend in Zwijndrecht

Om zichzelf te plaatsen voor het NK moesten drie jongens van GVM zaterdag 14 april naar Zwijndrecht. Er waren 2 mogelijkheden, de eerste 8 gingen direct naar de finale en de nummers 9 tot en met 20 naar een play-off, vanuit die play-off gaan er nog 6 turners naar het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: