001 - Bader

Theatervoorstelling tijdens brandweertentoonstelling


Geplaatst op: 18 april 2007
De theatervoorstelling “Helden in de Hemel” is, in opdracht van de historische vereniging “De Proosdijlanden”, speciaal voor de tentoonstelling “Brandweer de Ronde Venen, Vroeger en Nu” ontwikkeld. De voorstelling wordt uitgevoerd door amateur spelers, muzikanten en brandweerlieden uit De Ronde Venen en omgeving.

Speeldata:
Zaterdag 28, zondag 29, maandag 30 maart en zondag 13 mei 2007.

Aanvang: 15.00 uur.
Locatie Fort bij Uithoorn, Amstelhoek.

Korte inhoud:
Twee beschermheiligen Floriaan en Agatha en de duivel Lucifer vieren feest in het hierboven. Ze praten over wie de echte beschermheilige is. Doen ze hun werk wel goed? Er vinden immers nog steeds grote branden op aarde plaats.

Ver van het hierboven, op aarde, probeert de arme familie Knoert te overleven. Vader Geert werkt hard, maar drinkt vaak. Voor moeder wordt het steeds moeilijker om het gezin draaiende te houden. Hun enige kind, zoon Geertje, zorgt voor veel problemen.

Vader en moeder maken ruzie om het geldgebrek. Kan Lucifer of één van de beschermheiligen hen redden? In de brand uit de brand?

Script en regie: Pieter Scholten; Spelers: Peter Bakker, Truus Haak, Johhno Schaaphuizen, Johan van Schie, Charlotte Tielrooij en Jan Tielrooij;

Muzikanten: Erna Gouweleeuw, Elly Huijbreghs, Marian Kleijn, Harry Röling en Jacques Spruit; arrangementen Wim Schröder, m.m.v. Henny van Beek, leden van accordeonvereniging Con Amore uit Vinkeveen;

Figuranten: vrijwillige brandweer De Ronde Venen e.o.

“Helden in de Hemel” is een productie van Troupe A’dour.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Theatervoorstelling tijdens brandweertentoonstelling

De theatervoorstelling “Helden in de Hemel” is, in opdracht van de historische vereniging “De Proosdijlanden”, speciaal voor de tentoonstelling “Brandweer de Ronde Venen, Vroeger en Nu” ontwikkeld. De voorstelling wordt uitgevoerd door amateur spelers, muzikanten en brandweerlieden uit De Ronde Venen en omgeving. Speeldata: Zaterdag 28, zondag 29, maandag 30 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: