001 -Family

Mastwijk Taekwondo brons, zilver, 2x goud tijdens master cup


Geplaatst op: 18 april 2007
Tijdens de Internationale Taekwondo Master Cup te Geleen heeft Mastwijk Taekwondo weer zeer goede prestaties weten neer te zetten.

Een aantal leden van Mastwijk Taekwondo was afgereisd naar het zuiden om deel te nemen in verschillende onderdelen die mogelijk zijn tijdens dit grote Kampioenschap.

Er waren verschillende onderdelen zoals: hoogtebreek, snelheidsbreek, creatieve Poomsae, en traditionele Poomsae.

De deelnemers die voor Mastwijk Taekwondo uitkwamen waren Marcel Fiorenza, Bas Bokkes, Remko van Gerven, Dion Nijhuis, Shanna van Mens, Sander Hendriks, Charly Hendriks en Matthew van der Kroef.

Marcel Fiorenza was tevens de coach van het team van Mastwijk Taekwondo.

In het begin liep het niet erg soepel bij de organisatie van het Internationale Kampioenschap en hierdoor werden enkele leden van Mastwijk ernstig benadeeld met grote gevolgen want Charly Hendriks kon in zijn poule niet deelnemen door een gebrekkige geluidsinstallatie waardoor hij de oproep mistte.

Dion Nijhuis miste nog de wedstrijdervaring en kon zich niet kwalificeren in de grote poule waar hij was ingedeeld.

Ook Shanna van Mens en Sander Hendriks werden benadeeld door een gebrekkige jury en ook zij zagen kansen om in de halve finales te komen aan hun neus voorbij gaan.

Dit was een grote tegenvaller voor de twee jonge jeugdselectieleden maar gelukkig heeft het geen al te grote gevolgen voor hun positie in het Nationale Jeugd Selectie Team.

SPECTACULAIRE BREEKWEDSTRIJDEN
Tijdens de breekwedstrijden waar op verschillende manieren planken kunnen worden gebroken met been en handtechnieken waren Matthew van der Kroef, Bas Bokkes, Remko van Gerven en Marcel Fiorenza ingeschreven. vDit spectaculaire onderdeel is populair en erg mooi om te zien.

Matthew van der Kroef wist zich niet te plaatsen in het onderdeel snelheidsbreek waar in een zo snel mogelijk tempo een aantal planken moeten worden gebroken met hand en beentechnieken, de tijd is belangrijk maar alle planken moeten worden gebroken.

Matthew kon niet tot de ereplaatsen komen.

Marcel Fiorenza die enige tijd geen wedstrijden meer heeft gedaan was nu weer van de partij en tijdens het onderdeel creatieve breek, hier kan men zelf een vrije uitvoering van diverse breeks laten zien, wist een mooie derde plaats te behalen en hiermee was het eerste brons binnen.

Remko van Gerven wist met zijn breektechnieken en hele goede zilveren medaille te bemachtigen.

Ook en hele goede prestatie van Remko die gesprongen beentechnieken erg leuk vindt om te doen.

Bas Bokkes wist bij het onderdeel hoogtebreek, waarbij men een plank moet doorschoppen die zo hoog mogelijk wordt vastgehouden, een prima prestatie neer te zetten want hij behaalde namelijk een gouden medaille na een aantal zeer hoge sprongen.

Ook wist Bas tijdens de creatieve breek nogmaals zeer goed te presteren en nogmaals goud te bemachtigen, 2 x GOUD voor Bas!!

Zo wisten de deelnemers duidelijk te maken dat Mastwijk Taekwondo een school is waar men allround Taekwondoka’s opleid.

Coach Marcel Fiorenza kon terug kijken op een Kampioenschap met een wat tumulteus verloop maar een goede eindsprint.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mastwijk Taekwondo brons, zilver, 2x goud tijdens master cup

Tijdens de Internationale Taekwondo Master Cup te Geleen heeft Mastwijk Taekwondo weer zeer goede prestaties weten neer te zetten. Een aantal leden van Mastwijk Taekwondo was afgereisd naar het zuiden om deel te nemen in verschillende onderdelen die mogelijk zijn tijdens dit grote Kampioenschap. Er waren verschillende onderdelen zoals: hoogtebreek, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: