001 - Bader

Circa 462 verhuizingen in De Ronde Venen door Wickelhof II


Geplaatst op: 18 april 2007
In 2005 en 2006 zijn de woningen in de Mijdrechtse wijk Wickelhof II opgeleverd. Bij de bouw van de wijk is als doel gesteld dat er doorstroming op gang zou komen. In het rapport “De doorstromingsboom - doorstromingseffecten van Wickelhof II op de woningmarkt in De Ronde Venen” is onderzocht of dit ook echt gebeurd is. Ook is breder gekeken naar de andere effecten op de woningmarkt in De Ronde Venen. Hiervoor is onder andere een enquête gehouden.

Gebleken is dat de bouw van één woning gemiddeld 2,17 verhuizingen tot gevolg heeft gehad. Er is dus inderdaad sprake van doorstroming. Door de bouw van de 213 woningen in Wickelhof II hebben er dus ongeveer 462 verhuizingen plaatsgevonden in De Ronde Venen. Ook hebben er buiten De Ronde Venen een aantal verhuizingen plaatsgevonden en staan er nog enkele woningen leeg. Ongeveer 83 starters hebben een woning gevonden dankzij de bouw van Wickelhof II. Ongeveer 24 van deze starters zijn in de wijk zelf gaan wonen.

Uit het onderzoek blijken ook andere gegevens. Zo wonen er in Wickelhof II gemiddeld 2,4 personen per woning . In de wijk hebben alle leeftijdgroepen een plekje gevonden. In de woningen die zijn vrijgekomen doordat mensen naar Wickelhof II verhuisd zijn, wonen gemiddeld jongere mensen. In deze woningen wonen gemiddeld ook minder mensen per woning ( iets meer dan 2). Ongeveer één op de drie mensen is verhuisd omdat hij of zij een grotere woning wilde. Eén op de zes mensen is verhuisd omdat hij of zij juist een kleinere woning wilde. Bij ongeveer één op de vijf verhuizingen is verbetering van het uitzicht als een reden opgegeven. Andere redenen voor verhuizing zijn de indeling in de woning, het bouwjaar, een tuin of een garage, dichter bij familie, vrienden, werk of voorzieningen wonen, de sfeer in de wijk en overlast.

Het rapport wordt toegezonden aan degenen die dat bij de enquête hebben opgegeven. Andere geïnteresseerden kunnen het rapport tegen kostprijs opvragen bij Maud van der Vliet, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht, tel.(0297) 29 16 61, email: m.vandervliet@derondevenen.nl .

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Circa 462 verhuizingen in De Ronde Venen door Wickelhof II

In 2005 en 2006 zijn de woningen in de Mijdrechtse wijk Wickelhof II opgeleverd. Bij de bouw van de wijk is als doel gesteld dat er doorstroming op gang zou komen. In het rapport “De doorstromingsboom - doorstromingseffecten van Wickelhof II op de woningmarkt in De Ronde Venen” is onderzocht … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: