001 -Family

Geslaagde Lenterit onder zomerse temperaturen


Geplaatst op: 16 april 2007
Mijdrecht/Wilnis, 16 april 2007 – Onder tropische weersomstandigheden heeft afgelopen zondag de vierde editie van de jaarlijkse Lenterit plaatsgevonden. Een recordaantal van bijna 200 deelnemers, verdeeld over 69 equipes, verscheen aan de start om de ca. 80 km lange autopuzzelrit voor het goede doel mee te maken.

Het was een bonte stoet die vanaf Partycentrum De Meijert van start ging: van klassiekers als Morgans, MG’s en een aantal historische Volvo’s van Bangarage Mijdrecht tot aan een vijftal hypermoderne hybride Honda’s van Automobielbedijf Van Nieuwkerk. Ook was een groot aantal cabrio’s te bewonderen, uiteraard met de kap open.

De route voerde dit keer van Mijdrecht via Haarzuilens, Harmelen, Oudewater, Linschoten, Hekendorp naar Bodegraven en vandaar via Nieuwkoop en Noorden terug naar Mijdrecht, waar werd gefinisht op het Burgemeester Haitsmaplein. Behalve de routeopdrachten onderweg, het verzamelen van stempels bij controleposten en natuurlijk de juiste weg vinden, moesten de deelnemers bij de finish nog aantonen hoe behendig zij zijn in het tot stilstand brengen van hun voertuig.

Prijzen
Terwijl de deelnemers op het terras van Restaurant Rendez-Vous van zon en schaduw genoten, werden alle formulieren, antwoorden en (straf)punten geteld. De eerste prijs ging naar de equipe Herman Kraaij en Christine Lambers uit Mijdrecht. Zij behaalden slechts 90 strafpunten en kregen een fraaie litho van Herman Brood uitgereikt, beschikbaar gesteld door Strix Lease Service. Team R. van der Wilt plaatste zich met 160 strafpunten als tweede en kreeg een weekend/midweekverblijf in een vakantiebungalow uitgereikt, beschikbaar gesteld door Landal GreenParks. Op een gedeelde derde plaats, met elk 170 strafpunten, eindigden de teams van J. van der Wilt en M. Kappelhof. Zij ontvingen een dinercheque van Rendez-Vous.

De poedelprijs was voor de equipe D. Brugman, vanwege het hoogste aantal strapunten: 830.

Goede doel
De opbrengst van de Lenterit gaat dit jaar wederom naar de Stichting Hulphond Nederland. Met deze donatie kan de stichting opnieuw een puppy aanschaffen, die vervolgens gedurende twee jaar wordt opgeleid tot hulphond voor mensen met een lichamelijke of auditieve handicap.

Voor een sfeerimpressie van de dag kan men binnenkort terecht bij Midpoint TV; de locale zender van De Ronde Venen en omstreken heeft tijdens de dag op diverse punten langs de tocht opnamen gemaakt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagde Lenterit onder zomerse temperaturen

Mijdrecht/Wilnis, 16 april 2007 – Onder tropische weersomstandigheden heeft afgelopen zondag de vierde editie van de jaarlijkse Lenterit plaatsgevonden. Een recordaantal van bijna 200 deelnemers, verdeeld over 69 equipes, verscheen aan de start om de ca. 80 km lange autopuzzelrit voor het goede doel mee te maken. Het was een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: