Vrijdag de 13de geen ongeluksdag voor Atalante H1

Geplaatst op: 16 april 2007
Op vrijdag 13 april speelden de heren van Atalante een uitwedstrijd tegen “angstgegner” Wilhelmina in Amersfoort. De term “angstgegner” bloeit voort uit het feit dat de Vinkeveners het altijd traditioneel moeilijk hebben tegen de mannen van Wilhelmina. In het verleden gingen de meeste wedstrijden tegen Wilhelmina verloren, vrijdag de 13de gaat echter voor de mannen van Atalante de boeken in als een positieve dag. In Amersfoort werden vier punten gehaald door de groen/gele equipe. Een 1-3 winst dus.

Zonder Erik Raket en Johan van Westendorp, maar met talent Bas Bouwknegt uit H2 vertrokken de mannen naar Amersfoort. De basis bestond uit: Frans Roos, Tino vh Hoenderdaal, Lex Beijer, Duncan van Senten, Robert Hardeman en Leonard de Jong.

Al in de eerste set bleek gelijk waarom Wilhelmina “angstgegner” is. De Amersfoorters namen direct het initiatief en pakten de nodige voorsprong. Atalante had hier niet direct een antwoord op. Echter gedurende de eerste set wisten de Vinkeveners beter in hun spel te komen. Dit resulteerde in mooie rally’s. De eindsprint was echter voor Wilhelmina die door leken te stomen naar setwinst. Atalante wilde persé niet verliezen, want winst zou betekenen dat zij boven Wilhelmina kwamen op de ranglijst. De eindsprint van Wilhelmina werd goed gepareerd door Atalante, sterker nog het waren de mannen van Atalante die op setpoint kwamen. Zij wisten dit keurig af te maken en trokken de set met 25-27 naar zich toe.

Atalante begon de tweede set met dezelfde basis als de eerste set. Het verschil met de eerste set was dat de Vinkeveners vanaf het begin Wilhelmina onder druk hielden. Met mooie aanvallen van zowel de buitenkant als door het midden werd Wilhelmina van het veld geblazen. Bij een 8-18 tussenstand namen de Amersfoorters hun tweede time-out. Het was een goede time-out out bleek later, want Atalante was de draad even kwijt. Wilhelmina kwam sterk opzetten en maakte een paar punten op rij. Atalante nam nu ook een time-out om het ritme aan Amersfoortse kant te verstoren. Dit had enig effect, want daarna wist Atalante gesterkt door de nog aanwezige voorsprong het karwei af te maken. Met een 20-25 eindstand was de tweede set ook binnen.

In set drie kwam Bas Bouwknegt voor Tino binnen de lijnen en aan Wilhelmina kant waren ook de nodige wissels geweest. De nieuwe mensen van Wilhelmina namen hun ploeg op sleeptouw, want een zeer goede serveserie aan Amersfoortse kant bracht een ruime voorsprong op het bord. Atalante wist totaal geen raad met de service van Wilhelmina en fout op fout werd gestapeld aan Vinkeveense kant. Aan het eind van de derde set wist Atalante zich nog een beetje in de wedstrijd te vechten, maar het was te laat. Met een eindstand van 25-11 trok Wilhelmina deze set naar zich toe.

“In de vierde set moet het gebeuren en gaan we wisselen als het nodig is”. Met deze woorden begon aanvoerder Robert Hardeman de peptalk in de pauze naar de vierde set toe. De basis bleef zoals ook de derde set was gestart. Wilhelmina was los en dat was te merken ook. Bij een 5-1 stand voor Wilhelmina wisselde Atalante Tino voor Duncan. Er moest iets gebeuren. Een gouden wissel bleek later, want Atalante hervond zich en scoorde het ene punt na het andere. De buitenkant in de persoon van Leonard was deze set onhoudbaar voor de blokkeerders van Wilhelmina. Bij elk punt voor Atalante gingen de koppies aan Amersfoortse kant steeds meer hangen. Links en rechts werd er langs het blok geslagen en zodoende was de vierde set weer een prooi voor Atalante. Met een duidelijke 14-25 eindstand was de winst voor Atalante.

Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Atalante. Thuis komen de gasten van De Spuyt op bezoek. De eerste wedstrijd van het seizoen voor Atalante was uit in Amsterdam tegen De Spuyt. Na een 0-2 voorsprong werd uiteindelijk gewonnen met 2-3. Een ideale tegenstander dus voor Atalante om de volle winst in huis te houden a.s. vrijdag. De wedstrijd kent een aanvangstijd van 19:30 uur en wordt natuurlijk gespeeld in sporthal de Boei te Vinkeveen.

Op vrijdag 13 april speelden de heren van Atalante een uitwedstrijd tegen “angstgegner” Wilhelmina in Amersfoort. De term “angstgegner” bloeit voort uit het feit dat de Vinkeveners het altijd traditioneel moeilijk hebben tegen de mannen van Wilhelmina. In het verleden gingen de meeste wedstrijden tegen Wilhelmina verloren, vrijdag de 13de … Lees meer »