001 -Family

Atlantis 1 verliest nipt van koploper


Geplaatst op: 16 april 2007
Op zaterdag 7 april jl. moest het door Pimentel Fasteners BV gesponsorde Atlantis 1 aantreden tegen koploper Fiducia te Vleuten.

Nadat de week ervoor een goede wedstrijd tegen het hooggeklasseerde Thor in een 7-7 gelijkspel was geëindigd, zag Atlantis de wedstrijd tegen de koploper met vertrouwen op een goed resultaat tegemoet. In het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat Fiducia deze wedstrijd niets cadeau zou krijgen. Atlantis’ eerste aanval wist veel kansen te creëren, het lukte echter niet om deze te verzilveren. De aanval van Fiducia zette daar niet veel tegenover, maar wist uiteindelijk uit twee kansen wel twee keer te scoren. Met de vakwisseling veranderde ook het beeld van de wedstrijd. Het tweede aanvalsvak werd door Fiducia onder druk gezet en in combinatie met de wind en onzorgvuldigheid leidde dat tot veel snel balverlies. Aanvallend wist Fiducia niet veel te brengen. Vanwege de wind werd veelvuldig de achterzijde van het veld gebruikt, hierdoor werd het speelveld te klein gehouden en dit leidde weer tot veel “eenschots”-vallen. De aanval van Atlantis kreeg daardoor veel aanvoer, maar wist pas vlak voor rust de stand naar 2-2 te trekken door twee doelpunten van Sjirk-Jan Zijlstra.

Fiducia wist echter in de eerste aanval na de vakwisseling direct te scoren, zodat Atlantis opnieuw tegen een achterstand aan keek. Omdat Arjen Markus uit de rebound van een goede aanval wist te scoren, werd met een magere 3-3 ruststand de kleedkamers opgezocht.

Fiducia mocht de tweede helft beginnen met voordeel van de wind in de rug en zij wisten dit voordeel direct uit te buiten door twee keer te scoren.

Uit een korte kans en een door Arjen Markus versierde strafworp wist Atlantis voor de derde keer deze wedstrijd terug te komen van een achterstand. Inmiddels was Jacco van Koeverden Brouwer in het veld gekomen voor Pim de Munter, om met name de aanval nieuwe impulsen te geven. Na opnieuw een score van beide teams wist Atlantis voor het eerst een voorsprong te pakken toen Peter van der Wel de 6-7 scoorde.

Hiermee leek de wedstrijd ook te kantelen. Het spel van Fiducia bleef rommelig, maar omdat Atlantis vergat de voorsprong te vergroten kon nu Fiducia langszij komen en zelfs opnieuw een voorsprong pakken. Het inbrengen van Jacco van Koeverden Brouwer had aanvallend succes, omdat hij zijn tweede van de middag aantekende en de spanning opnieuw terugbracht in de wedstrijd. Wat volgde was een spannende slotfase waarin beide teams aanspraak op een voorsprong en de overwinning maakten, maar de kansen niet wisten te verzilveren. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd wist Fiducia door een goede individuele actie dan toch de voorsprong van 9-8 te pakken en hoewel Atlantis nog een aantal maal in de buurt van een gelijkmaker kwam, bleek dit doelpunt toch beslissend.

Opnieuw bewees Atlantis met de beste teams in de poule mee te kunnen, maar net zoals tegen Thor was winst helaas niet aan hen gegund.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 1 verliest nipt van koploper

Op zaterdag 7 april jl. moest het door Pimentel Fasteners BV gesponsorde Atlantis 1 aantreden tegen koploper Fiducia te Vleuten. Nadat de week ervoor een goede wedstrijd tegen het hooggeklasseerde Thor in een 7-7 gelijkspel was geëindigd, zag Atlantis de wedstrijd tegen de koploper met vertrouwen op een goed resultaat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: